120 tijdelijke studentenwoningen in voormalige zusterflat

120 tijdelijke studentenwoningen in voormalige zusterflat

Op 12 maart 2014 heeft de officiële ingebruikname plaatsgevonden van 120 tijdelijke studentenwoningen in de voormalige zusterflat van ziekenhuis Overvecht in Utrecht. Deze ingebruikname werd door wethouder Gilbert Isabella bijgewoond.

Plegt-Vos werd op 27 januari 2014 uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij dit project. Al snel werd duidelijk dat alles in een rap tempo gerealiseerd moest worden. De installatie werd weer in bedrijf gezet en een inventarisatie van werkzaamheden met de vaste transformatiepartners volgde. Op 1 maart werden de eerste 60 kamers opgeleverd en op 8 maart volgden de overige 60 kamers.

In de leegstaande zusterflat op het terrein van voormalig ziekenhuis Overvecht in Utrecht kunnen nu tijdelijk studenten terecht voor een kamerprijs van €125,- per maand. Er is plaats voor ongeveer 120 bewoners. De zusterflat stond leeg en maakt straks plaats voor nieuwbouw. Op het terrein komen uiteindelijk 250 nieuwe woningen.

Voordat de bouw daadwerkelijk begint en de zusterflat tegen de vlakte moet, worden er studenten ondergebracht die acuut onderdak zoeken in de stad. Het is de bedoeling dat bewoners er kortdurend wonen totdat ze een definitief onderkomen hebben gevonden.

Tags

Studentenhuisvesting Transformatie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!