43 aardschokbestendige woningen Loppersum

43 aardschokbestendige woningen Loppersum

PlaatsLoppersum
OpdrachtgeverCentrum Veilig Wonen
Periode2016
Op donderdag 27 oktober 2016 is Plegt-Vos gestart met de sloop-nieuwbouw van 43 woningen aan de Delfstraat, Zeedijken en Zijlvest in Loppersum. Alle 43 nieuwe woningen worden volledig aardbevingsbestendig. Halverwege augustus zijn alle 24 woningen uit de eerste fase van het project opgeleverd.

Bekijk hier de luchtvideo van project Loppersum april 2017

De eerste eigenaren hebben in de zomer van 2017 hun nieuwe woning betrokken. Medio 2018 zijn alle 43 woningen gereed. De eigenaren van de 1e fase zijn in september 2016 verhuisd naar tijdelijke woningen elders in het dorp. 

Bijk hier de animatie van het project Loppersum

Onveilige woningen
De 43 woningen liggen midden in het aardbevingsgebied. Uit onderzoek bleek dat de woningen niet langer veilig waren om in te wonen. Ze stonden dan ook hoog op de prioriteitenlijst van zowel de NAM, de overheid als het Centrum Veilig Wonen om aan te pakken. 

Samenwerking met eigenaren
De bewoners hadden veel zeggenschap over de wijze waarop en door wie hun nieuwe woningen gerealiseerd zouden worden. De bewoners kozen uiteindelijk vrijwel unaniem voor de oplossing van Plegt-Vos en haar partners KAW Architecten en Zonneveld Ingenieurs. Het verdere ontwerp en de individuele uitwerking van de woningen is tot stand gekomen in nauwe samenwerking van de eigenaren met Plegt-Vos, Centrum Veilig Wonen en de gemeente. Dit project is het grootste aardschokbestendige project voor CVW tot nu toe. 

Aardschokbestendig
De nieuwe woningen worden volledig vanaf de fundering nieuw en aardschokbestendig opgebouwd. Er is daarbij gekozen voor onze innovatieve Base Isolation oplossing. De nieuwe woningen komen daarbij op dempers te staan die de krachten van de aardschokken opvangen. Voor de eigenaren betekent dit niet alleen veiligheid, maar ook vrijheid in indeling (er zijn geen interne stabiliteitswanden) en een degelijke architectuur (toepassing van beton en échte bakstenen).

Maatwerk
Voor de bewoners is er veel keuzevrijheid. Zo is er ruimte voor bijvoorbeeld het levensloopbestendig maken van de woning en zijn er keuzes in uitbouwen, dakramen, badkamer, keuken en vloer- en wandafwerkingen.

Luister hier het interview van onze collega Marcel (hoofd uitvoerder) met RTV Noord. 

Specialist in aardschokbestendig bouwen
Plegt-Vos is specialist in aardschokbestendige nieuwbouw en het veilig versterken van bestaande gebouwen. Kijk voor al onze oplossingen op www.veiligversterken.nl

Tags

Woningbouw Projecten Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!