48 wooneenheden Bentismaheerd

48 wooneenheden Bentismaheerd

PlaatsGroningen
Periode2017
Op woensdag 14 juni heeft wethouder M. Gijsbertsen samen met twee toekomstige bewoners van De Zijlen het startsein voor de bouw van het wooncomplex op het terrein van het voormalige zorgcomplex Innersdijk in Beijum gegeven. Het nieuwe wooncomplex wordt in opdracht van Christelijke Woningstichting Patrimonium gebouwd.

In het nieuwe aardbevingsbestendige gebouw van Patrimonium worden in totaal 48 wooneenheden en enkele wijkvoorzieningen gerealiseerd; 24 appartementen zullen door Patrimonium worden verhuurd aan De Zijlen voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast worden 24 seniorenwoningen door Patrimonium zelf verhuurd. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn.

Het is de bedoeling dat het gebouw in het voorjaar van 2018 klaar is.

Dit multifunctionele gebouw wordt qua energieverbruik passief. De schil heeft een zeer hoge isolatiewaarde, er wordt een bodemwarmtepomp toegepast en het dak ligt volledig vol met zonnepanelen. Het gebouw is op 2 cv ketels na geheel gasloos en zo ontworpen dat deze ketels in de toekomst eenvoudig kunnen worden vervangen voor een andere oplossing.

Als gevelafwerking worden minerale Ecoshapes aangebracht in een kleurrijk patroon. Vergeleken met conventionele materialen zijn deze shapes aanzienlijk minder milieubelastend.

Tags

Zorg Appartementen Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!