74 woningen en 5 appartementen Ebbingekwartier

74 woningen en 5 appartementen Ebbingekwartier

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverVanWonen
Periode2017
Op donderdag 12 oktober 2017 is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 74 woningen en 5 appartementen in het Ebbingekwartier aan de rand van het historisch stadscentrum van Groningen. De woningen zijn aardschokbestendig en worden gebouwd op een parkeergarage die 10 jaar geleden opgeleverd is.

Tussen de Bloemsingel, Langestraat, Grutmolen en de Wallegang komen verschillende types huizen en appartementen. Naar verwachting worden de woningen en appartementen rond het najaar van 2018 opgeleverd.

In de directe nabijheid heeft Plegt-Vos ook het Student Hotel en appartementencomplex Jakobijn gerealiseerd.  

Aardschokbestendige herontwikkeling
10 jaar geleden was er een ander nieuwbouwplan geprojecteerd op deze locatie van het voormalig CiBoGa terrein. Voor dit oorspronkelijke plan waren al 16.000 stekken voor de fundatiebalken opgenomen in de bestaande parkeerkelder. Door de huidige herontwikkeling zijn deze stekken overbodig geworden en moesten ze verwijderd worden. De drie woonblokken van het Ebbingekwartier komen nu te staan op aardbevingsbestendige sliders op het bestaande kelderdek. 

Bijzonder woongebied
Het Ebbingekwartier is een bijzonder woongebied in Groningen. Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen, benadrukt het unieke karakter van het Ebbingekwartier.  ‘Het komt zelden voor dat er aan de rand van een historisch stadscentrum nieuwbouwwoningen worden gebouwd. Je woont hier zowel midden in de stad als in een vriendelijke, autoluwe omgeving.’

Lees meer over: De locatiekenmerken van het Ebbingekwartier in Groningen.

Start project
Wethouder Roeland van der Schaaf heeft 12 oktober het officiële startsein gegeven voor de bouw. Hij is blij dat de bouw kan starten: ‘We hebben helaas te maken gehad met vertraging in de planning, maar gelukkig kan de schop nu de grond in.’


Foto: Wethouder Roeland van der Schaaf geeft het startsein.

Tags

Nieuwbouw Woningbouw Projecten Appartementen Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!