92% instemming voor renovatie 131 woningen Bloemstede

92% instemming voor renovatie 131 woningen Bloemstede

In de wijk Bloemstede, Maarssenbroek staan 131 eengezinswoningen die constructief goed zijn, maar die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Denk aan isolatie, energieverbruik, vochtproblemen en uitstraling. 123 huishoudens stemden vóór de renovatieplannen van Plegt-Vos.

Een woning die comfortabel aanvoelt, energiezuinig is en een frisse eigentijdse uitstraling heeft. Portaal heeft in overleg met bewonerscommissie Bloemstede complex 622 en bouwbedrijf Plegt-Vos een renovatieplan gemaakt die aan deze vereisten voldoen.

Renovatievoorstel
125 huishoudens hebben een renovatievoorstel ontvangen. 6 Woningen zijn uit de draagvlakmeting gehouden omdat deze woningen leeg staan of tijdelijk een andere bestemming hebben. 123 Huishoudens brachten hun stem uit en dat resulteerde tot een percentage van 92% die vóór de renovatieplannen van Plegt-Vos hebben gestemd. Daarmee had Plegt-Vos de beste score. 

Plegt-Vos luisterde goed naar de wensen van de bewoners en verwerkte dit in de plannen. In combinatie met de geboden individuele keuzevrijheid in afwerking en energieprestatie (A of A+) en het 100% nakomen van de planning in deze fase, leidde dit tot het hoge toezeggingspercentage. Met de uitslag is de wettelijk vereiste norm van 70% instemming behaald. Portaal is erg blij dat de bewoners massaal vóór het plan stemden.


Werkzaamheden
De renovatiewerkzaamheden bedragen; het vervangen van gevelbeglazing, (dak)isolatie en mechanische ventilatie. Het ombouwen van de CV-ketel naar LTV (laagtemperatuurverwarming) inclusief warmtebuffervat en nieuwe radiatoren. En 50% badkamer, keuken en toiletrenovatie inclusief het complete schilderwerk. 

Start renovatie
Medio september 2017 zal het renovatieproject van start gaan. De omgevingsvergunning wordt ingediend en de voorbereidingen voor de uitvoering zijn gestart. Ook ontvangen de bewoners voorafgaand aan de renovatie een uitvoeringsboekje. Daarin staat onder andere een gedetailleerde planning, welke werkzaamheden er van dag tot dag worden uitgevoerd, welke overlast de bewoners kunnen verwachten en bij wie zij tijdens de werkzaamheden terecht kunnen met vragen. 

Plegt-Vos heeft hiervoor een renovatieproject voor Portaal uitgevoerd in de Zeehelden buurt te Leiden. De samenwerking was zo goed tijdens dit project dat er wordt uitgekeken naar dit renovatieproject aan de Bloemstede. 

Tags

Bestaande bouw Renovatie Onderhoud

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!