Aardschokbestendige woningen Bedum

Aardschokbestendige woningen Bedum

In april 2014 is gestart met de bouw van twee aardschokbestendige woningen in Bedum. De woningen zijn in zijn geheel ontworpen op het opvangen van krachten ten gevolge van een aardschok. Ze zijn voorzien van een flexibele fundering en er zijn aanpassingen gedaan in de rest van de constructie.

De aardschokbestendige woningen in Bedum kunnen schokken opvangen tot 5.0 op de Schaal van Richter. De zwaarste aardschokken in Groningen blijven tot op heden onder de 4.0 op de Schaal van Richter. In potentie kunnen de woningen ook zwaardere aardschokken opvangen. 

Het gerenommeerde ingenieursbureau Goudstikker - de Vries heeft de woningen tot op detail doorgerekend en verwacht positieve testresultaten in de praktijk. De woningen worden onderdeel van het NAM/TNO meetnetwerk zodat er ook praktijkmetingen komen over de exacte aardschokbestendigheid.  

Tags

Nieuwbouw Woningbouw Projecten Innovatie Duurzaamheid Milieu Visie Conceptuele woningbouw Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!