Afbouw Meentwal officieel van start!

Afbouw Meentwal officieel van start!

Op dinsdag 28 november 2017 is het hoogste punt bereikt en daarmee is de afbouw van het appartementencomplex Meentwal te Nieuwegein officieel van start gegaan. In totaal komen hier 96 appartementen. Begin 2017 is Plegt-Vos gestart met de bouw en alles loopt precies volgens planning mede dankzij het bouwinformatiemodel (BIM).

Appartementen
De appartementen variëren in oppervlakte tussen de 75 en 150 m2 en beschikken over een eigen buitenruimte, berging en parkeerplaats. Ook de aangrenzende bestaande openbare parkeergelegenheid krijgt een update. 

Lees hier meer over het appartementencomplex.

Hoogste punt
Met hulp van de wethouder en onder toeziend oog van opdrachtgever Lunee is het laatste stukje vloer op het dak gestort. Na het storten van de dakvloer werd het hoogste punt gevierd. Zowel de wethouder als de opdrachtgever zijn vol lof over de voortgang van het project.


(Foto: Wethouder (links) stort het laatste gedeelte van de dakvloer)

Bouwinformatiemodel (BIM)
Alles loopt precies volgens planning, mede dankzij de innovatieve werkvoorbereiding waarbij gebruik wordt gemaakt van een bouwinformatiemodel (BIM). In de ontwerpfase is een integraal prestatiemodel ontwikkeld waarin de eisen en wensen van de opdrachtgever zijn verwerkt.

Na het definitief maken van het ontwerp is door iedere leverancier zijn specialisme tot in detail uitgewerkt. Alle leveranciersmodellen worden samengevoegd in één compleet productiemodel. Door het virtueel bouwen zijn alle knooppunten opgelost en verloopt de uitvoering soepel.

Het productiemodel wordt in de uitvoering gebruikt om vaklieden te instrueren en knooppunten toe te lichten.


(Afbeelding: productiemodel Meentwal ingezoomd op een knooppunt)


Lees meer over Meentwal.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!