Bewoners kiezen voor aardschokbestendige woningen Plegt-Vos

Bewoners kiezen voor aardschokbestendige woningen Plegt-Vos

Dinsdag 1 maart hebben de eigenaar-bewoners van 43 zogenaamde Jarino-woningen in Loppersum vrijwel unaniem gekozen voor de oplossing van Plegt-Vos voor het volledig vernieuwen en veiliger maken van hun woningen.

Bekijk de beelden van het project

De Jarino-woningen liggen midden in het aardbevingsgebied. Uit onderzoek bleek dat de woningen niet langer veilig waren om in te wonen. Ze stonden dan ook hoog op de prioriteitenlijst van zowel de NAM, de overheid als het Centrum Veilig Wonen om aan te pakken.

We zijn ontzettend trots dat de bewoners hun keus hebben laten vallen op de oplossing van Plegt-Vos en haar partners KAW Architecten en Zonneveld Ingenieurs. Alle partijen binnen het samenwerkingsverband hebben met enorm veel inzet en enthousiasme gewerkt aan een goede oplossing.

Binnen de oplossing worden de bestaande, onveilige woningen gesloopt en weer volledig vanaf de fundering nieuw en aardschokbestendig opgebouwd. Wij hebben hierbij gekozen voor onze innovatieve Base Isolation oplossing. De nieuwe woningen komen daarbij op dempers te staan die de krachten van de aardschokken opvangen. Voor de eigenaren betekent dit niet alleen veiligheid, maar ook vrijheid in indeling (er zijn geen interne stabiliteitswanden) en een degelijke architectuur (toepassing van beton en échte bakstenen).

Zij hebben vervolgens ook ruime keuzemogelijkheden in de verdere vormgeving van de woning zoals keuzes in uitbouwen, dakramen, badkamer, keuken en vloer- en wandafwerkingen.

Het complete traject met de bewoners wordt in nauwe samenwerking met het Centrum Veilig Wonen doorlopen. Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden na de bouwvak 2016 gaan starten. 

Plegt-Vos is specialist in aardschokbestendige nieuwbouw en het veilig versterken van bestaande gebouwen. Kijk voor al onze oplossingen op www.veiligversterken.nl

Tags

Nieuwbouw Woningbouw Projecten Innovatie Conceptuele woningbouw Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!