Bouwen zonder afval

Bouwen zonder afval

Op het project 16 woningen te Losser testen we een afvalreductie-tool. Gescheiden afvalstromen is de basis voor het gebruik van deze tool. Het bouwafval in de daarvoor ingerichte milieustraat gescheiden inzamelen gaat erg goed in Losser.

Verbeteringen beginnen altijd klein. Daarom hebben we de bouw van 16 woningen te Losser aangewezen als pilotproject voor de afvalreductie-tool. Het is een tool om in kaart te brengen wat we precies aan afval afvoeren. Als dit in kaart is gebracht, kunnen we afvalreductie realiseren.

De doelstelling was ambitieus; 80% gescheiden afval en 20% restafval (bouw- en sloopafval). Als tegenprestatie was er een beloning voor alle vaklieden van onszelf en onze partners bij het behalen van de doelstelling. 

Gehaktballen als dikverdiende beloning
Op 17 juli 2017 was het zover. 80% gescheiden afvalstromen en dus maar 20% bouw- en sloopafval. De eerste mijlpaal van 80% (doelstelling) is bereikt, en dat hebben de bouwvakkers op het project in Losser mogen vieren onder het genot van een paar lekkere gehaktballen. En die waren dik verdient! De eerste inzichten zijn inmiddels met de tool verkregen en ook de toekomstige projecten zullen circulair gaan starten. 


De dik verdiende gehaktballen op de bouwplaats in Losser.

Afvalreductie-tool
Door de eerste stap te zetten om het afval goed in kaart te brengen kan Plegt-Vos haar doelstelling behalen om in 2020 geen afval meer te produceren. Onderhand heeft Plegt-Vos op meerdere projecten de afvalreductie-tool geïntroduceerd. Blijf ons dus in de gaten houden voor de nieuwste ontwikkelingen omtrent stappen richting een circulaire economie.  

Tags

Duurzaamheid Milieu Visie MVO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!