Nieuwbouw Campus Plaza Wageningen

Nieuwbouw Campus Plaza Wageningen

PlaatsWageningen
Periode2015 - 2016
In juli 2015 is gestart met de bouw van 440 studentenwoningen, ruim 1.300 m2 winkelruimte en 1.000 m2 kinderdagverblijf op de Campus van Wageningen UR. Het complex wordt aan het begin van het studiejaar 2016-2017 opgeleverd. Met de realisatie van Campus Plaza wordt voortvarend invulling gegeven aan de ambitie van Wageningen UR en de gemeente om Wageningen als studentenstad verder vorm te geven.

Het nieuwbouwproject is gelegen op de campus van Wageningen UR aan de Bornsesteeg, de fietsroute tussen de stad en de onderwijsgebouwen van de universiteit. Het is hiermee de poort tot de levendige campus.

In het complex worden zelfstandige woningen en short-stay woningen gerealiseerd.  De studenten kunnen daarbij gebruikmaken van de gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte, de wasserette en de fietsenberging.

Aan de drukke fietsverbinding tussen de binnenstad en de universiteit wordt een nieuw plein gevormd. Aan het plein is ruimte voor kleinschalige detailhandel en horeca, zoals een kleine supermarkt, winkeltjes, café, lunchroom, kapper of fietsenmaker. Deze commerciële ruimtes zijn te huur. Het plein wordt bijzonder fraai ingericht en duurzame thema’s worden gevisualiseerd.

Het binnenterrein wordt ingericht als gemeenschappelijk gebied voor de bewoners en heeft een groen en glooiend karakter. Er is ruimte voor ontspanning, maar ook voor proeftuinen waar eigen 'groene' experimenten kunnen worden uitgevoerd: 'learning by doing'.

Bij de plannen voor Campus Plaza speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol. Een minimale uitstoot van CO2 en een gemiddelde GPR score van 8,0 op schaal van 10 vormen het uitgangspunt. Daarnaast is veel aandacht besteed aan sociale duurzaamheid, wordt ruimte geboden aan ondernemerschap en biedt het complex ruimte voor innovatie en onderzoek.

Initiatiefnemers voor Campus Plaza zijn Plegt-Vos Bouwgroep uit Oldenzaal en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling BV uit Doetinchem. De exploitatie van de woningen komt in handen van studentenhuisvester DUWO.

Tags

Nieuwbouw Studentenhuisvesting Utiliteitsbouw Projecten Beleggen Vastgoed Appartementen Onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!