Eerste steen gelegd 26 woningen Propusstraat Zuidhorn

Eerste steen gelegd 26 woningen Propusstraat Zuidhorn

Wethouder Fred Stol heeft dinsdag 5 september symbolisch de eerste steen gelegd van de bouw van 26 nieuwe woningen in Zuidhorn. De eerste woningen (aan de Propusstraat in woonwijk de Oostergast) worden in november 2017 opgeleverd.

Verkoop
Oktober 2016 zijn de woningen in verkoop gegaan. “De enorme belangstelling zorgde ervoor dat alle woningen in razendsnel tempo zijn verkocht”, aldus Fred Stol. De meeste kopers komen uit de stad Groningen of zijn doorstromers uit Zuidhorn. Stol: “De mooie uitstraling van de woningen, de ideale ligging ten opzichte van de stad, het prijsniveau en de faciliteiten in de buurt zijn doorslaggevend voor de kopers.”

Propusstraat
Het nieuwbouwproject aan de Propusstraat in de Oostergast omvat in totaal 26 huizen, 18 twee-onder-een-kap woningen in vier verschillende types, 4 woningen met bad- en slaapkamer op de begane grond en 4 rijwoningen. Alle woningen hebben een eigen unieke uitstraling.   

Kerst in nieuwe huis
De bouw is inmiddels al van start gegaan. Fred Stol rekent op een snelle oplevering, want de eerste opleveringen zijn begin november 2017 gepland. “De verwachting is dat de meeste kopers de kerstdagen in hun nieuwe huis kunnen vieren.”


Tags

Nieuwbouw Woningbouw Duurzaamheid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!