Eerste zorgkamer afgeleverd in Hengelo

Eerste zorgkamer afgeleverd in Hengelo

Afgelopen week heeft Plegt-Vos de eerste zorgkamer afgeleverd bij de familie Brilman aan de Sabastraat in Hengelo. De heer Brilman heeft de ziekte van Parkinson met andere complicaties, waardoor onder meer het traplopen steeds moeilijker wordt. Daarom is de uitbreiding in zijn tuin een aangename oplossing. De zorgkamer geeft de heer Brilman en zijn gezin veel persoonlijke vrijheid.

In nog geen 5 minuten zweeft de zorgkamer aan een telescoopkraan over een rij woningen heen. De laatste 20 centimeter vraagt wat meer tijd om het huisje op de millimeter nauwkeurig een zachte landing te laten maken in de tuin achter de woning. Alleen de riolering en de regenafvoer moeten nog even worden aangesloten.

De zorgkamer is in de fabriek binnen een week gebouwd. Hij bestaat uit een slaapkamer, een toilet en een doucheruimte. Kant-en-klaar geleverd. De unit gaat zeker 40 jaar mee. Die lange levensduur betekent ook dat de unit door meer mensen te gebruiken is. Er wordt dus niet alleen geïnvesteerd in een eerste gebruiker, maar ook in volgende gebruikers. Feitelijk is de zorgkamer in bruikleen.  Net als een rolstoel.

De zorgkamer is mogelijk gemaakt via de gemeentelijke WMO regeling. Verhuizen naar een andere woning is vaak een duurdere oplossing. Een zorgkamer achter de eigen woning is dan een goedkoper alternatief. Bovendien kunnen bewoners blijven wonen in de eigen vertrouwde woning en omgeving.

Tags

Zorg Bestaande bouw Innovatie Modulaire bouw Flexibele bouw Zorghuisvesting

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!