Extreem laag ziekteverzuimpercentage Plegt-Vos

Extreem laag ziekteverzuimpercentage Plegt-Vos

Het ziekteverzuim van Plegt-Vos is over 2016 (tot 1 december) slechts 1,8%. Dat is minder dan de helft van het verzuimcijfer van de gehele bouwbranche (3,7%) volgens cijfers van het CBS. Wij zijn dan ook enorm trots op dit mooie resultaat dat we mede met dank aan onze medewerkers bereikt hebben.

De basis voor dit resultaat is een goede werksfeer, veel werkplezier en oprechte aandacht voor de mens achter de medewerker. Daarnaast hebben wij al jaren preventief beleid. Daarmee wordt voorkomen dat mensen in verzuim terecht komen. Als een medewerker ziek is, dan wordt nagedacht over wat wel kan. Zodoende blijft de medewerker betrokken en actief. Dat is niet alleen goed voor Plegt-Vos, maar juist ook voor de medewerker zelf. Ook op deze wijze geven we invulling aan onze visie: vorm geven aan woon-, werk- en leefplezier.

Ter vergelijking: Landelijk gezien en over alle branches was het ziekteverzuim in 2015 en 2016 circa 3,9%. Het ziekteverzuim verschilt daarbij per bedrijfstak. Het ziekteverzuim is met 4,9% het hoogst in de zorg, het openbaar bestuur en het onderwijs. In deze sectoren is het ziekteverzuim al langere tijd hoger dan gemiddeld in Nederland. In de horeca daarentegen was het verzuim met 2,1% het laagst.

Tags

Werken bij Plegt-Vos MVO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!