Gouden bouwsteen voor veilig werken

Gouden bouwsteen voor veilig werken

Op dinsdag 19 december heeft Marcel Brager (uitvoerder Plegt-Vos) de gouden bouwsteen in ontvangst mogen nemen van opdrachtgever Centrum Veilig Wonen (CVW). De steen wordt door het CVW toegekend bij een bijzondere bijdrage aan een veilige werkomgeving. De uitreiking was in Loppersum op de bouw van de 43 aardschokbestendige woningen.

Gouden bouwsteen
Marcel ontving de steen omdat hij samen met de gemeente het initiatief heeft genomen om een zoutbak te plaatsen bij een steile helling ten tijde van de extreme gladheid een aantal dagen geleden.

Bewoners konden het zout gebruiken om de steile helling veilig te kunnen gebruiken. Daarnaast is de steen ook een waardering van het CVW voor de positieve samenwerking die door Plegt-Vos is opgebouwd met de gemeente. De steen werd aan Marcel uitgereikt door Sander Leuning VGM-adviseur bij het CVW. Plegt-Vos is trots op deze blijk van waardering.

Veiligheid op de bouw is immers prioriteit nummer 1. Daarom wordt bij Plegt-Vos altijd gewerkt vanuit het principe 'ik werk veilig of ik werk niet!' 


Foto v.l.n.r.: Sander Leuning (VGM-adviseur) CVW overhandigd Marcel Brager (uitvoerder) Plegt-Vos de gouden bouwsteen. 

Project Loppersum
In totaal bestaat het project in Loppersum uit 43 aardschokbestendige woningen. De woningen worden aardschokbestendig vanwege de aardbevingen door gaswinning in dit gebied. Tijdens het project worden de woningen gesloopt en komen er een nieuwe aardschokbestendige woningen voor in de plaats. 

Fase 1
Het project is opgedeeld in 2 fasen, waarvan de eerste fase bestaat uit 24 woningen die half 2017 zijn opgeleverd. De bewoners waren erg tevreden en keerden heel graag terug naar hun nieuwe woning. 

Fase 2
In het najaar van 2017 is Plegt-Vos begonnen aan de tweede fase sloop- en nieubouw van 19 woningen. In het kader van veiligheid heeft opdrachtgever CVW haar tevredenheid geuit door een uitreiking van de gouden bouwsteen. 

Tags

Nieuwbouw Bestaande bouw Woningbouw Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!