Handtekening voor bouw nieuwe Zuiderspoorflat Enschede

Handtekening voor bouw nieuwe Zuiderspoorflat Enschede

Plegt-Vos tekende donderdag 20 juli het contract voor de bouw van de vernieuwde Zuiderspoorflat aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 60 sociale huurwoningen: 45 appartementen en 15 eengezinswoningen. Bijzonder is dat Plegt-Vos ook het onderhoud voor de komende 25 jaar voor haar rekening neemt. Na de zomer van 2018 start de bouw van het ‘nieuwe Zuiderspoor’.

Bekijk de beelden van de nieuwe Zuiderspoorflat

Theo Opdam (algemeen directeur Plegt-Vos Bouwgroep) en Ineke Buursink (managing director Domijn)

Plegt-Vos tekent voor de realisatie van het nieuwbouwproject, in samenwerking met LKSVDD architecten. Plegt-Vos kwam als winnaar uit de bus na een strenge selectie met haar tijdloze en ruim opgezette plan, met een karakteristiek speels straatbeeld, ruimte voor groen en de hofwoningen achter het complex.

Stoere stadswoningen

Er komen 45 ruime appartementen en vijftien eengezinswoningen. Het nieuwe appartementengebouw is een echte blikvanger die bezoekers verwelkomt in de binnenstad. Achter het appartementencomplex komen vijftien eengezinswoningen in een groen hof, een rustige plek midden in de stad.

Nieuwe manier van aanbesteden

Woningcorporatie Domijn besteedde de realisatie van het ‘nieuwe Zuiderspoor’ op een nieuwe manier aan. Domijn formuleerde uitsluitend de uitgangspunten en prestatie-eisen. De corporatie liet een uitgebreid bestek bewust achterwege om de bouwpartners te stimuleren tot creatieve en innovatieve oplossingen. Naast financiën werden de partijen beoordeeld op ontwerp, duurzaamheid, flexibiliteit en beheer & onderhoud.

Onderhoud voor lange termijn

Niet alleen de bouw, maar ook het beheer en onderhoud voor de eerste 25 jaar worden de verantwoordelijkheid van de aannemer. Dit leidt tot een bouwplan waarbij goed is nagedacht over de toe te passen materialen in relatie tot de bijbehorende toekomstige onderhoudskosten. Dit levert Domijn een kwalitatief beter plan én een kostenbesparing op als je kijkt naar de totale kosten van het plan voor de komende 25 jaar.

Regionale partner

Met de selectie van Plegt-Vos uit Hengelo kiest Domijn bewust voor een Twentse partner. Zij weten wat er speelt in de regio en spreken dezelfde taal. Bovendien wil de corporatie zo een bijdrage leveren aan het behoud van werkgelegenheid in Twente.

Visitekaartje

Sinds 1980 staat hij er al: de Zuiderspoorflat aan de Haaksbergerstraat. Wie nu Enschede binnen komt rijden wordt begroet door een tien verdiepingen tellend, verouderd flatgebouw - niet bepaald een vriendelijk visitekaartje voor de bruisende, moderne stad die Enschede is. Deze flat is dringend aan vervanging toe. En dat gebeurt ook.

Planning

In de eerste helft van 2018 wordt de huidige flat gesloopt. De bouwwerkzaamheden starten na de zomer – naar verwachting krijgen de nieuwe bewoners in het najaar van 2019 de sleutel. De appartementen en woningen worden ruim van tevoren via de website van Domijn te huur aangeboden.

Tags

Nieuwbouw Utiliteitsbouw Projecten Appartementen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!