(Her) gebruik van grondstoffen

(Her) gebruik van grondstoffen

Een juiste balans tussen mens en milieu. Het één is onlosmakelijk verbonden met het ander. Bij Plegt-Vos vinden we dit erg belangrijk. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons dan ook niets nieuws. Dat doen we al zo lang we bestaan. Het zit in onze genen.

Hergebruik
Vermindering van onze CO2 footprint begint bij het beperken van primaire grondstoffen, zoals olie, gas, erts en steenkool. Dat doen we onder andere door beperking van het transport. Daarnaast maken we veel gebruik van secundaire grondstoffen. Vrijgekomen grondstoffen, zoals beton- en metselpuin van bouw- en sloopprojecten worden hergebruikt. Om dit mogelijk te maken, beheren we eigen grondbanken. Hier verzamelen we grond uit de regio’s en zorgen we voor een passend hergebruik. Ook gebruiken we zoveel mogelijk reststoffen uit sloopprojecten. Deze reststoffen scheiden we op locatie en worden daarna hergebruikt. Dit beperkt transport, nieuwe materialen en is financieel interessant.

Gecertificeerd
Plegt-Vos is gecertificeerd voor ISO 14001, een toonaangevend milieumanagementsysteem. Met ISO 14001 beheersen we structureel de milieuaspecten van onze bedrijfsvoering en werken we constant aan verbetering van onze milieuprestaties.

Daarnaast maken we bomenzand en bomengrond op basis van de BRL 9335 certificering. BRL 9335 is de nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO® Attest-met-Productcertificaat en het NL-BSB®-certificaat voor Grond. Door ons aan deze richtlijnen te houden, zijn we in staat om van ons afval grondstoffen te maken. 

Tags

Duurzaamheid Infra & Milieu

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!