Herbestemming Heilig Hartkerk Utrecht

Herbestemming Heilig Hartkerk Utrecht

Realisatie van 23 appartementen.

In de monumentale ruimte van het transept, het schip en de absis van de voormalige Heilig Hartkerk zijn 23 appartementen gerealiseerd. De voormalige kerktoren herbergt 2 ateliers.  

De voormalige Heilig Hartkerk is gebouwd in 1929 en ontworpen door Jos Duynstee. Het oorspronkelijke interieur van de kerk is ondanks de functiewijziging optimaal behouden. De appartementen hebben hun toegang via de ingang van de kerktoren en een royale centrale hal met een lift en trappenhuizen in het transept en het schip van de oorspronkelijke kerk. Eén van de processiegangen is behouden en doet dienst als extra vluchtweg en nooduitgang.

Verder zijn de fraaie gewelven, de gemetselde gewelfbogen, het metselwerk, het natuursteen, het glas-in-lood, de biechtstoelen en de vele ornamenten, zoals porseleinen staties en wijwaterbakjes grotendeels bewaard en zichtbaar gebleven. Zo worden de bewoners blijvend herinnerd aan de oorsprong van het gebouw en daardoor is in dit wooncomplex een extra dimensie aan woonsfeer en woonkwaliteit is ontstaan. Het door de bewoners in de centrale hal aangebrachte bijbelcitaat “In het huis mijns Vaders zijn vele woningen” is hier een bevestiging van.

Gezien de ligging van het gebouw nabij het bekende rosarium in het Wilhelminapark van Utrecht heeft het wooncomplex de naam Rosarium Hof gekregen. Het voormalige kerkgebouw heeft de status van gemeentelijk monument.

Tags

Bestaande bouw Transformatie Renovatie Projecten Restauratie Appartementen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!