Onze specialist in beleggen

Onze specialist in beleggen

Jan Snijders vertelt over Plegt-Vos en beleggers

Jan Snijders"Wij kennen een aantal soorten beleggers die elk een ander beleggersprofiel hebben. Institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Deze beleggers hebben een lange beleggingshorizon (bijvoorbeeld 15 jaar) en nemen genoegen met een relatief laag rendement maar dan wel met een laag risico. Deze partijen hebben een constante stroom van inkomsten vanuit verzekeringspremies en/of pensioenpremies naast inkomsten uit beleggingen. Daarnaast moeten ze min of meer constante betalingen doen aan pensioengerechtigden en/of verzekerden.

Als tweede groep kennen we de private professionele beleggers, waaronder de family offices. Deze eisen een hoger rendement maar zijn ook bereid meer risico’s te nemen. En als laatste groep kennen we de kleine private beleggers. Deze beleggen kleinere bedragen en eisen minder rendement zonder echt risico te nemen. Deze groep is moeilijker te bereiken. Ze zien beleggen als een alternatief op spaargeld of aflossing op hun hypotheek.

Beleggers beoordelen het rendement als een percentage op hun eigen ingelegd vermogen (dus niet op geleend geld).

Als onze commerciële managers vaststellen dat onze relatie ons product niet wil kopen maar wil huren of leasen, dan gaat de commercieel manager een quick scan maken van het project. Elk project is maatwerk, dus inschakeling van Finance in Oldenzaal in een vroeg stadium is noodzakelijk om te kunnen vaststellen of het mogelijk is dit project voor te dragen aan een potentiële belegger. Een quick scan geldt hierbij als uitgangspunt. Indien het project haalbaar lijkt, wordt er een projectteam geformeerd, dat het project verder gaat uitdiepen. De contacten met de belegger verlopen vooral via Finance en de contacten met de klanten verlopen vooral via de verantwoordelijke commercieel manager. Zodra er overeenstemming is op hoofdlijnen zullen alle partijen inclusief de belegger en de klant af en toe bij elkaar zitten." 

 

Tags

Nieuwbouw Beleggen Vastgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!