Jaren 70-rijtjeswoning wordt energieleverend

Jaren 70-rijtjeswoning wordt energieleverend

PlaatsDe Bilt
Medio november 2017 is Plegt-Vos gestart met de renovatie naar nul-op-de-meter van een jaren 70-rijtjeswoning aan de Looydijk in De Bilt. In korte tijd zal de gehele buitenkant van de woning, zowel de gevels als het dak, en de bestaande installaties worden aangepakt. Het resultaat is een vrijwel nieuwe comfortabele en gezonde woning die zijn eigen energie opwekt.

Jaren 70 woning
In de jaren 70 was er bij de bouw van de woningen nog geen sprake van isolering, een stukje piepschuim tussen de muren moest zorgen voor het nodige warmtebehoud. Veel jaren 70-woningen hebben ook last van vochtplekken en tochtstromen, waardoor het voor de bewoners niet altijd de meest comfortabele woningen zijn om in te wonen. 

Nul-op-de-meter
Bij een nul-op-de-meter renovatie wordt de woning optimaal geïsoleerd en krijgt het een nieuw ventilatiesysteem, voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. De energie wordt zelf opgewekt door zonnepanelen, waardoor de energierekening tot vrijwel nul wordt teruggebracht en een gasaansluiting niet langer nodig is. 

Het unieke van deze renovatie is dat Plegt-Vos de woning groter maakt, 50% extra ruimte in de keuken en vergroting van het bruikbare deel op de zolder. De verschillende bouwdelen worden kant-en-klaar vanuit de fabriek van Plegt-Vos geleverd en direct gemonteerd. De bewoners kunnen tijdens de renovatie in hun woning blijven wonen. 

Benieuwd naar de beleving van de bewoner?

Tags

Bestaande bouw Renovatie Duurzaamheid Nul-op-de-Meter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!