Laboratorium ZGT Hengelo

Laboratorium ZGT Hengelo

Nieuwbouw laboratorium, 2 apotheken en een dialysecentrum voor het ziekenhuis in Hengelo

Het totale gebouw omvat circa 7.300m2 en is verdeeld over 4 bouwlagen. 

Het dialysecentrum is een belangrijke plek voor Twentenaren en bewoners uit de Achterhoek. Voor nierpatiënten in het bijzonder, want door de nieuwbouw kan een grote groep patiënten dichter bij huis terecht voor hun behandeling. Een kwart van de patiënten die nu het dialysecentrum in Almelo bezoekt, komt uit de regio Hengelo. Deze groep moet nu nog veel reizen. Dat is vaak vermoeiend en het
kost tijd. Met de komst van het ‘mediumcare’ dialysecentrum in Hengelo wordt het voor de patiënt uit Hengelo en directe omgeving aangenamer en gemakkelijker.

Een laboratorium vraagt een bijzondere aanpak als het gaat om nieuwbouw. In een laboratorium worden onderzoeken verricht die met het leven en de behandelwijze van mensen te maken heeft. Dat betekent de beste randvoorwaarden voor de opdrachtgever. De kwaliteit en de mogelijkheden van het gebouw zijn grote speerpunten.

Door de toepassing van BIM, SIM en LEAN hebben wij een gestroomlijnd proces kunnen volgen. Ketenintegratie en de manier van samenwerking zorgden voor het gevoel van een gezamenlijke uitdaging. Iedereen ging voor het beste resultaat. Dat heeft gezorgd voor een tevreden opdrachtgever en eindgebruiker. En dat allemaal binnen het gestelde budget.

Tags

Nieuwbouw Utiliteitsbouw Projecten Efficiënte werkprocessen BIM LEAN Ketenintegratie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!