Loppersum bouwt nu op dempers Plegt-Vos

Loppersum bouwt nu op dempers Plegt-Vos

Zelfs bij een stevige aardschok staan de 43 huizen in Loppersum vrijwel onbeweeglijk.

Het sloop- en nieuwbouwproject in Loppersum is in volle gang. Als eerste bouwer van de nieuwe techniek Base isolation dragen wij zorg voor een veilige woon-, werk- en leefomgeving. Bij deze nieuwe techniek wordt de woning los van de fundering gebouwd. Elk huis rust nu op 6 dempers, die precies boven de funderingspalen zijn geplaatst.

Dankzij de speciale dempers uit Duitsland kan hier in het hart van het aardbevingsgebied zorg worden gedragen voor een veilige woning. Bij een beving blijft de woning gewoon staan. De uitslag van het toegepaste funderingssysteem is maximaal 10 centimer. Genoeg om een flinke klap op te vangen.

Een demper is gigantisch sterk en bestaat uit twee metalen schalen waar een kogel tussen zit. De onderste schijf zit vast aan de fundering, de bovenste aan de woning. Door de kogel kunnen de schalen zich los van elkaar verplaatsen. Een huis beweegt bij een aardbeving zo onafhankelijk van de fundering en wordt niet of veel minder blootgesteld aan de kracht van de aardschok. Op de dempers zit een garantie van vijftig jaar.

Op bijgaande foto zijn de funderingen goed zichtbaar.

Meer informatie over het project


 

 

 

 

 

Tags

Woningbouw Projecten Visie Conceptuele woningbouw Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!