Meentwal Nieuwegein: hypermodern wonen in sfeer van industrieel erfgoed

Meentwal Nieuwegein: hypermodern wonen in sfeer van industrieel erfgoed

PlaatsNieuwegein
Periode2017
Begin 2017 is Plegt-Vos gestart met de bouw van het appartementencomplex Meentwal te Nieuwegein. De 96 appartementen variëren in oppervlakte tussen de 75 en 150 m2 en beschikken over een eigen buitenruimte, berging en parkeerplaats. Ook de aangrenzende bestaande openbare parkeergelegenheid krijgt een update.

Architectuur
Het ontwerp van Hans Been architecten is geïnspireerd op het wereldberoemde ‘Flatiron building’ (het strijkijzergebouw) in New York. Op de kopse kanten van het V-vormige gebouw is de relatie met industrieel erfgoed goed zichtbaar in de toegepaste mozaïeken van de scheepskraan en het fabrieksgebouw. 

Het ontwerp is uitgetekend aan de hand van BIM, waarbij ook de ondersteuningssteiger is uitgetekend in 3D.

Er komen twee "groene" trappenhuizen aan de binnenzijde van het gebouw. Onder het het gebouw bevinden zich 41 parkeerplaatsen en buiten het gebouw de overige parkeerplaatsen. 

Duurzaamheid
Het appartementencomplex, nabij de oude zeepfabriek gelegen, combineert de sfeer van oud industrieel erfgoed met een hypermoderne woonomgeving voorzien van duurzame oplossingen zoals het gebruik van stadsverwarming en in totaal 388 zonnepanelen op het dak.

Tags

Nieuwbouw Projecten Appartementen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!