Meer vakantie-flexibiliteit voor medewerkers Plegt-Vos

Meer vakantie-flexibiliteit voor medewerkers Plegt-Vos

Medewerkers van Plegt-Vos zijn vanaf 2017 vrij in het kiezen van het moment van hun zomervakantie. Voorheen was er sprake van een verplichte collectieve bouwvak-vakantie van ruim 3 weken. Nu is er de mogelijkheid om de zomervakantie vrij te plannen binnen de 6 weken van de schoolvakanties. Ook de verplichte 3 weken worden losgelaten. De lengte van de zomervakantie kan voortaan zelf gekozen worden.

Vanuit haar visie wil Plegt-Vos vormgeven aan woon-, werk- en leefplezier. Hier horen moderne arbeidsvoorwaarden bij. Een starre verplichte bouwvak-vakantie past hier niet bij. Daarom is in overleg met de Ondernemingsraad besloten om te kiezen voor meer flexibiliteit in het vakantierooster. Dit past beter bij de huidige tijd en behoeften van medewerkers en klanten.

Door het nieuwe vakantierooster kunnen medewerkers nu:

  • Buiten de reguliere bouwvak op vakantie. Handig als de partner bijvoorbeeld geen vrij kan krijgen in de reguliere bouwvak en bovendien ook vaak (fors) goedkoper.
  • Langer op vakantie, bijvoorbeeld voor een rondreis
  • Kortere vakanties op meerdere momenten in het jaar nemen
  • Eenvoudiger kiezen voor een doordeweekse reisdag i.p.v. de vaak drukke zaterdagen in de bouwvak

Het nieuwe rooster levert ook een voordeel op voor onze klanten en relaties. Zij hebben steeds vaker behoefte aan de voortzetting van een project in de bouwvak. Het nieuwe rooster biedt hier nu de mogelijkheid voor. In het kader van de zorgplicht als werkgever zal Plegt-Vos bewaken dat medewerkers voldoende vrij plannen in een kalenderjaar.

Ook werken bij Plegt-Vos? Bekijk onze vacatures!

Tags

Werken bij Plegt-Vos Visie MVO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!