Onze specialist in BIM

Onze specialist in BIM

Niek Kerkhof Jonkman over BIM als efficiënt werkproces

Niek Kerkhof Jonkman"Ook Plegt-Vos is actief in de ontwikkeling van BIM, wat staat voor Bouw Informatie Model. BIM is een nieuwe manier van werken waarmee een bouwproject virtueel in 3D wordt gebouwd. In dit 3D BIM-Model wordt zoveel mogelijk informatie over het project op één plek opgeslagen, gebruikt en beheerd.

Met behulp van diverse beschikbare elementen uit onze elementenbibliotheek kunnen wij de BIM-Modellen snel in verschillende fases inzetten. Hierin werken wij het liefst van grof naar fijn. Dat betekent dat wij tijdens de engineering en/of calculatie een BIM-Model met grove elementen snel kunnen opzetten.

Naarmate een bouwproces zich vordert, worden de elementen verder gedetailleerd en voegen de verschillende bouwpartners haar informatie aan het BIM-Model toe. Doordat alle informatie over het bouwproject centraal opgeslagen wordt, is het continu beschikbaar en actueel. Tevens werken alle betrokken partijen met de dezelfde informatie.

Al voordat de uitvoering begint, zijn diverse problemen ontdekt en opgelost. Dit vermindert aanzienlijk de faalkosten. Mede doordat de informatie niet verloren gaat, is het BIM-Model goed te gebruiken tijdens het gehele levenscyclus.

Het BIM-Model vervangt de traditionele tekeningen en tabellen, die tevens nog steeds te genereren zijn. Ook kunnen wij door de aanwezige informatie snel modellen toetsen aan diverse eisen van zowel de overheid als de opdrachtgever.

Met een speciaal opgerichte stuurgroep zijn medewerkers van Plegt-Vos actief opzoek naar de nieuwste ontwikkelingen omtrent BIM. Op deze manier proberen wij voorop te gaan in de nieuwste ontwikkelingen van BIM, wat bijdraagt aan nog meer woon- werk- en leefplezier."

Tags

Werken bij Plegt-Vos Projecten Efficiënte werkprocessen BIM

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!