Op oudere leeftijd zelfstandig blijven wonen, in je eigen huis

Op oudere leeftijd zelfstandig blijven wonen, in je eigen huis

Al 170 van de 700 geselecteerde huurders van Centrada hebben zich dit jaar aangemeld voor een gratis pakket met aanpassingen aan de huurwoning. Het pakket maakt het de huurders gemakkelijker om zelfstandig te blijven wonen als zij op oudere leeftijd beperkingen krijgen. Plegt-Vos zorgt voor het beheer en onderhoud.

Met het oog op de vergrijzing selecteerde Centrada een kleine 700 huurwoningen die in aanmerking komen voor een dergelijk oppluspakket. Deze woningen worden de komende vijf jaar voorzien van het pakket. De eerste oppluspakketten zijn al opgevelerd. De huurders van Centrada waarderen deze dienstverlening met een gemiddeld rapportcijfer van bijna 9,0.

Oppluspakket
Centrada biedt het zogenaamde oppluspakket aan. Het aantal 75-plussers neemt de komende jaren toe. Daarbij komt dat door het scheiden van wonen en zorg steeds meer mensen met een zorgvraag thuis blijven wonen en daar zorg ontvangen. Dankzij het oppluspakket kunnen bewoners langer in hun woning kunnen blijven wonen. Ook als ze op oudere leeftijd beperkingen krijgen.

Meneer Hofman: “In de voorbeeldwoning van Centrada kregen we een idee van de mogelijkheden die het pakket biedt. Dat zag er allemaal goed uit.” Hoewel het echtpaar nog vrij jong is, besloten ze gebruik te maken van het aanbod van Centrada. “Ook met het oog op de langere termijn” voegt mevrouw Hofman toe. “We wonen hier net een half jaar, maar willen hier absoluut niet meer weg.” 

Enthousiaste bewoners
“Voordat we in de woning trokken was veel al gedaan”, vertelt mevrouw Hofman. “Er waren een nieuwe keuken en badkamer geplaatst. De antislipvloer in de badkamer, onderdeel van het oppluspakket, zat er al in. Later zijn daar de éénhendelkraan, de thermostaatkranen, de verhoogde toiletpot, de nieuwe deurklinken en de veiligheidshendels aan de ramen bij gekomen. De koolmonoxidemelder komt nog.”

De vakmannen van Plegt-Vos voerden de werkzaamheden snel, goed en netjes uit, zo weet mevrouw Hofman uit ervaring. “s Ochtends om acht uur startten ze met vier personen en rond twaalf uur waren ze klaar. Nadat het werk was gedaan, werd alles netjes opgeruimd.”

Het stel is erg blij met het resultaat. Meneer Hofman: “Douchen met een thermostaatkraan is veel prettiger. Je kunt snel onder de douche, hij is zuinig met water en je kunt kiezen of je een grote of een kleine straal wilt.”


(Foto: Mevrouw Hofman in de keuken met een hendelkraan)

Tags

Zorg Beheer en onderhoud Zorghuisvesting

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!