Uitbreiding Saxion Hogeschool Deventer

Uitbreiding Saxion Hogeschool Deventer

PlaatsDeventer
OpdrachtgeverSaxion Hogeschool Deventer
Periode2012

Eind 2011 startte de bouwcombinatie Hogescholen-bouwers Haafkes/Plegt-Vos met de bouw van deze nieuwe vleugel voor Saxion Hogeschool Deventer. Deze extra vleugel, goed voor vijf bouwlagen en een bruto vloeroppervlak van 6.200m2, is nodig om het toenemende aantal studenten op te vangen. De nieuwbouw is tegen de bestaande entreehal gebouwd, aan de spoorzijde van de Handelskade. De entreehal fungeert nu als hoofdontsluiting voor het oude en nieuwe deel.

De vleugel bestaat uit vier onderwijslagen en een souterrain. Het geheel is opgebouwd uit prefab betonnen dragende gevels en vloeren zonder kolommen. De vloeren zijn uitgevoerd als 400mm dikke klimaatvloeren, voor de toepassing van betonkernactivering. Aluminium vliesgevels geven het gebouw zijn transparante aanblik. De ronde vormen vergden de nodige aandacht bij het prefabriceren. Voor de betonelementen zijn speciale mallen gemaakt, conform hoge esthetische eisen en onder zeer nauwkeurige maatvoering. Ook de vliesgevels zijn op exacte maatvoering geproduceerd en geplaatst. Door integraal met BIM te ontwerpen en door lean met partijen samen te werken, is een hoge bouwsnelheid gerealiseerd. Hierdoor kon het de werkelijke bouwtijd met twee maanden worden verkort en hebben deze uitbreiding uiteindelijk een maand eerder opgeleverd dan oorspronkelijk gepland.

Tags

Nieuwbouw Utiliteitsbouw Projecten BIM Onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!