Plegt-Vos als rode draad in documentaire over gaswinning

Plegt-Vos als rode draad in documentaire over gaswinning

Maandag 13 november om 20.25 uur wordt de documentaire “Geschenk uit de bodem” voor het eerst uitgezonden op TV (NPO2). De documentaire vertelt het boeiende verhaal van de gaswinning in Nederland, wat het ons gebracht heeft en de gevolgen ervan.

Plegt-Vos project als rode draad
Aan de hand van een sloop- nieuwbouwproject van Plegt-Vos in Loppersum wordt de gaswinning vanuit verschillende invalshoeken belicht. De documentaire geeft een unieke inkijk in de wereld van de betrokken bewoners, beleidsbepalers en bouwvakkers: Bekijk hier de trailer.

Gerenommeerde documentairemakers
“Geschenk uit de bodem” is gemaakt door Paul Cohen en Martijn van Haalen. Hun documentaires Hollandse helden (2001) en Photo Souvenir (2006) werden beide bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire. 

2.000 filmuren
Om “Geschenk uit de bodem" te kunnen maken zijn er ca. 2.000 filmuren gedraaid die uiteindelijk zijn samengevat in 90 minuten. De documentaire is in september 2017 in première gegaan tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Op woensdag 8 november vond de noordelijke première plaats in bioscoop Forum Images in Groningen. 

Lees hier meer over de documentaire.

Tags

Woningbouw Conceptuele woningbouw Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!