Plegt-Vos maakt volgende stap in bouwplaatsautomatisering

Plegt-Vos maakt volgende stap in bouwplaatsautomatisering

De laatste jaren is er een enorme sprong gemaakt in efficiency op de bouw. Van grote zwart/witte bouwtekeningen tot kleurrijke 3D ontwerpen die zo één op één naar de productie en bouwplaats worden gestuurd. En van registratie met papieren formulieren naar het vastleggen van data via tablets en smartphones. Plegt-Vos voegt nu een volgend hoofdstuk toe aan deze efficiencyslag.

Bouwen wordt nu nog leuker, beter en sneller!
Met de introductie van het in eigen beheer ontwikkelde digitale platform GRIP wordt voortaan alles rondom een bouwproject volledig digitaal beheerd. We zijn er bijzonder trots op dat GRIP is gemaakt voor en door onze uitvoerders. Voor hen en alle andere betrokkenen wordt bouwen met GRIP nog leuker, beter en sneller! Dat draagt pas bij aan werkplezier!

Wat is GRIP?
GRIP is een applicatie t.b.v. de digitale registratie van de diverse administratieve handelingen die plaats vinden op onze bouwprojecten. Het zorgt ervoor dat alle gebeurtenissen rondom het project digitaal geregistreerd worden en dat deze altijd en overal met de desbetreffende betrokken personen verbonden zijn. De afkorting GRIP staat voor: Greep/controle, Registratie, Innovatie/Informatie en Plezier.

Waarom GRIP?
We willen de kwaliteit die we hebben afgesproken te gaan maken ook aantoonbaar geborgd hebben. Daarnaast willen we (ten gevolge van de toename van de administratieve handelingen voor de uitvoerder) het voor de uitvoerder zo efficiënt en leuk mogelijk maken en houden om zijn vak uit te oefenen.

Binnen GRIP bestaat onder andere de mogelijkheid tot het maken en gebruiken van formulieren(keuringsplannen, kwaliteitsborging, VGM-documenten etc.), registratie onveilige situaties en registratie van onvolkomenheden in één applicatie. Dit alles is verbonden met ons centrale document managementsysteem, zodat iedereen overal up-to-date is en blijft over de huidige status van het bouwproject en de informatie ook altijd integraal geborgd is.

Hoe gebruiken wij GRIP?
Vanuit de uitvoering ontstond ruim een jaar geleden de sterke wens om op structurele wijze uniforme invulling te geven aan dit automatiseringsvraagstuk. Hiervoor is een tijdelijk team samengesteld van uitvoerders, ICT-specialisten en bedrijfsleiding om zo helder te krijgen wat exact onze behoefte is. Na vaststelling daarvan is in eigen beheer en in hoog tempo de applicatie ontwikkeld en opgeleverd.

Eind juni 2017 zijn de laatste introductiepresentatie ’s geweest en iedere betrokkene (uitvoerder/co-maker) kan nu makkelijk met GRIP overweg! Ook is GRIP zo flexibel ingericht dat als er op- of aanmerkingen zijn over de applicatie, deze makkelijk gewijzigd kunnen worden naar de wensen en behoefte van de gebruiker. Er is altijd ruimte voor verbetering en doorontwikkeling.

 
In samenwerking met SimplyLogic, CapeGroup, Mendix en onze eigen uitvoerders en ICT-afdeling heeft Plegt-Vos het voor elkaar gekregen om GRIP binnen een jaar gebruiksvriendelijk geïmplementeerd te hebben, zodat vanaf juli 2017 alle bouwactiviteiten digitaal en overal te beheren zijn.

Tags

Efficiënte werkprocessen Innovatie LEAN Visie MVO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!