Revitalisatie kantorencomplex

Revitalisatie kantorencomplex

Het pand in Hengelo heeft een hedendaagse uitstraling gekregen met een functionele indeling.

Het bestaande pand bestond uit een monumentaal pand uit de jaren 30 met een fraaie vormgeving, opgetrokken uit baksteen met stalen ramen en zandsteen raamkaders er ornamenten. Het in de jaren 60 aangebouwde kantoorgedeelte was van modernere architectuur uit de jaren 60 met grote prefabbetonnen gevelelementen en horizontale raampartijen.

Het monumentale pand, nu genoemd “De Locomotief” vanwege zijn vormgeving, is geheel intact gebleven en in oude staat gerestaureerd. De bestaande kantoorgedeelten zijn enigszins aangepast aan de wens van gebruiker en gerevitaliseerd. De aangebouwde kantoorvleugel is geheel gestript en voorzien van een nieuwe vliesgevel in aluminium vanaf de 2e verdieping tot en met de 5e verdieping. De beganegrond en 1e verdieping zijn voorzien van een natuurstenen gevelbekleding. Het nieuwe tussenlid is opgetrokken in staalconstructie met een glazen vliesgevel en aluminium gevelbekleding.

Tags

Bestaande bouw Transformatie Projecten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!