Roze hoekpand gaat tegen de vlakte

Roze hoekpand gaat tegen de vlakte

De sloop van het roze hoekpand op de Grote Markt is nog druk bezig. Zodra het roze pand is gesloopt, begint Plegt-Vos met de bouw van Merckt. Dat wordt een unieke woon- en horecaplek aan de Grote Markt.

De sloop van het roze hoekpand duurt nog tot november. Het gebouw wordt van bovenaf met minikranen gesloopt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Daardoor neemt de sloop van een verdieping zomaar een week in beslag.
Volg hier de sloop:
Camera Gemeente Groningen oostwand
Camera Mensenborgh zuidwand

Kleurrijk afscheid in hartje Groningen
In het hartje van Groningen op de Grote Markt is op 18 september gestart met de sloop van het roze hoekpand. Op dezelfde locatie wordt Merckt gerealiseerd. Er komen achttien hoogwaardige appartementen, een foodmarket, een brouwerij en een dakterras in Merckt. Ondernemer Patrick Beijk, bekend van Mr. Mofongo, gaat de horeca-concepten exploiteren. Het ontwerp is afkomstig van Powerhouse Company. 

Voor ontwikkelaar Mensenborgh realiseert Plegt-Vos dit unieke project met een horecavoorziening op de begane grond, een woonprogramma met 18 luxe appartementen met fijne buitenruimtes op de verdiepingen en een fantastische rooftopbar. Door het diverse woningaanbod, ontstaat er een leuke mix van mensen in verschillende levensfasen.

 Geïnteresseerd? Er zijn nog slechts 2 luxe appartementen beschikbaar! 

Bijzondere woonlocatie
Met Merckt wordt er een centrale ontmoetingsplek toe gevoegd, die dient als de huiskamer van de stad. Een plek waar stadjers, studenten, toeristen en mensen uit de omgeving samenkomen. 

Merckt
Geïnspireerd door de naam van de Grote Markt in de 19e eeuw: ‘Breede Merckt’. In het hartje van Groningen kan niemand meer om het pand heen. Met alle faciliteiten van de binnenstad aan je voeten, een zeer hoog comfort en een ontspannen karakter krijgt de binnenstad van Groningen weer een prachtig appartementencomplex erbij. Het hoekpand 'food Merckt' is de publieks- én vakjury-winnaar geworden bij de verkiezing. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!