Rutte bezoekt aardbevingsgebied Groningen

Rutte bezoekt aardbevingsgebied Groningen

Premier Mark Rutte brengt vrijdagmiddag een werkbezoek aan Groningen om met bewoners, bestuurders en instanties te spreken over de gevolgen van de gaswinning.

In Appingedam gaat Rutte naar een zogenoemd versterkingspunt van de Nationaal Cöordinator Groningen. Daar kunnen bewoners terecht met bijvoorbeeld vragen over inspecties en versterking van woningen. Op het aardbevingsbestendige project Loppersum ontmoet hij gedupeerden van aardbevingen en bezoekt hij een tijdelijke school.

Verder neemt de premier uit handen van initiatiefnemer en cabaretier Freek de Jonge de petitie 'Laat Groningen niet zakken' in ontvangst. Rutte rondt zijn bezoek af met een buffet waaraan gedupeerde bewoners, maatschappelijke organisaties en bestuurders, onder wie commissaris van de Koning René Paas, deelnemen.

Rutte bezocht twee jaar geleden ook al gedupeerden in Groningen. Tijdens de verkiezingscampagne werd hij uitgejouwd door boze Groningers bij een televisieoptreden.

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!