Sint Walfridusschool wordt aardbevingsbestendig

Sint Walfridusschool wordt aardbevingsbestendig

PlaatsBedum
OpdrachtgeverCentrum Veilig Wonen
Periode2017
Op 13 juni 2017 is Plegt-Vos gestart met het aardbevingsbestendig versterken en uitbreiden van de Sint Walfridusschool in Bedum.

De St. Walfridusschool is een karakteristiek gebouw met een later aangebouwde aanbouw. Uit inspecties is gebleken dat die aanbouw niet aardbevingsbestendig kan worden gemaakt. Daarom is voor de aanbouw gekozen voor nieuwbouw en wordt het hoofdgebouw aardbevingsbestendig gemaakt.

De bouwkundige versterking van en gedeeltelijke nieuwbouw van de St. Walfridusschool zijn  onderdeel van een pilot van de NAM voor de versterking van 6 scholen in Bedum en Loppersum; dit zijn de eerste scholen in de provincie die bouwkundig versterkt worden.

Begin 2017 is, vooruitlopend op de onherroepelijke omgevingsvergunning, gestart met asbestsanering in het gebouw. Na de asbestsanering is Plegt-Vos gestart met het versterken en uitbreiden van de school. Eind oktober 2017 werden de  eerste steigers afgebouwd en is het eindresultaat in zicht. Ook de wanden en de kozijnen zijn eind oktober geplaats.

Kinderen stampend door school
De kinderen van de Sint Walfridusschool in Bedum namen op maandag 31 oktober 2017 alvast een kijkje in hun schoolgebouw dat aardbevingsbestendig wordt gemaakt. Omdat ze wilden weten of dat goed gelukt is, trokken ze stampend door het pand.

De Walfridusschool is één van de zes scholen in de gemeente die nieuwbouw krijgen, dan wel versterkt worden en verduurzaamd. Na de kerstvakantie 2017 trekken ze in hun vernieuwde oude school. 

Tags

Onderwijs Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!