Start bouw 109 woningen Typhoon Groningen

Start bouw 109 woningen Typhoon Groningen

Op woensdag 5 maart is het officiële startsein gegeven voor de bouw van Typhoon, het nieuwste woongebouw in de Grunobuurt. Directeur/bestuurder van Nijestee Pieter Bregman zette samen met wethouder Roeland van der Schaaf de seinen op groen.

De naam Typhoon verwijst naar de 'claxon' van een trein. De Grunobuurt, van oudsher nauw verbonden met de spoorwegen kent meer van dit soort namen. In het recente verleden bouwde Nijestee al de woongebouwen Statie en Traverse. Nijestee is blij weer te kunnen bouwen in de Grunobuurt, de herbouw van deze buurt heeft enige tijd stilgelegen doordat de slechte economie en overheidsmaatregelen het voor de woningcorporatie moeilijk maakte om verder te gaan met de nieuwbouw.

Typhoon wordt het grootste woongebouw in de Grunobuurt. Plegt-Vos bouwt 109 woningen en ongeveer 156 parkeerplaatsen. Een deel van de parkeerplaatsen is bestemd voor de bewoners van het woongebouw Statie dat in 2011 is opgeleverd. Het parkeerdek binnen het bouwblok krijgt een binnentuin. In het complex bevinden zich 11 maisonnettes, 2 penthouses en 96 appartementen. De verkoop start rond de zomer van 2014.

De bouw van Typhoon is in november 2013 begonnen met het uitgraven van de parkeerbak. Op 15 januari jl. ging de eerste paal de grond in. Het nieuwe gebouw wordt naar verwachting medio 2015 opgeleverd.

Tags

Nieuwbouw Woningbouw Projecten Appartementen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!