Start sloop-nieuwbouw 43 aardschokbestendige woningen

Start sloop-nieuwbouw 43 aardschokbestendige woningen

Op donderdag 27 oktober 2016 is Plegt-Vos gestart met de sloop-nieuwbouw van 43 woningen aan de Delfstraat, Zeedijken en Zijlvest in Loppersum. Alle 43 nieuwe woningen worden volledig aardbevingsbestendig.

Bekijk de beelden van het project

De sloop en vervolgens nieuwbouw van de 43 woningen wordt in twee fases uitgevoerd. De eerste fase omvat 24 woningen. De sloopwerkzaamheden duren tot begin december, daarna starten de funderingswerkzaamheden voor de nieuwbouw. De eerste eigenaren kunnen in de zomer van 2017 hun nieuwe woning betrekken. Medio 2018 zijn alle 43 woningen gereed. De eigenaren van de 1e fase zijn in september 2016 verhuisd naar tijdelijke woningen elders in het dorp.

Advies

De start van de sloop is een belangrijke mijlpaal in Project 43. CVW heeft de particuliere woningeneigenaren in april 2015 geadviseerd om over te gaan tot de sloop van hun woning. Uit onderzoek bleek dat bouwkundig versterken voor deze woningen technisch complex en kostbaar is en bovendien een grote impact heeft voor de bewoner-eigenaren.

Samenwerking met eigenaren

Ook het proces om te komen tot een plan voor de nieuwbouw heeft veel impact op de eigenaren. Het ontwerp en de individuele uitwerking van de woningen is tot stand gekomen in nauwe samenwerking van de eigenaren met Plegt-Vos, Centrum Veilig Wonen en de gemeente.

Woningconcept

De 43 nieuwe eigentijdse aardbevingsbestendige eengezinswoningen worden gebouwd volgens het principe: u krijgt terug wat u heeft en worden gefinancierd door de NAM. De woningen zijn voorzien van base isolation. Dit zijn flexibele funderingen die de schokken van een aardbeving kunnen opvangen. Het project bestaat uit 43 unieke rijwoningen: er is ruimte voor maatwerkoplossingen, bijvoorbeeld het levensloopbestendig maken van de woning.De woningen zijn energiezuinig: ze voldoen aan de 0.4 energie presetatie coefficient (EPC) die geldt voor de energieprestaties en isolatie van nieuwbouwwoningen. 

Specialist in aardschokbestendig bouwen

Plegt-Vos is specialist in aardschokbestendige nieuwbouw en het veilig versterken van bestaande gebouwen. Kijk voor al onze oplossingen op www.veiligversterken.nl

Tags

Woningbouw Projecten Aardschokbestendig

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!