Start transformatie parkeergarage naar World of Food Amsterdam

Start transformatie parkeergarage naar World of Food Amsterdam

Vrijdag 23 mei is Plegt-Vos gestart met de bouw van de World of Food in de Bijlmer. Parkeergarage Develstein wordt getransformeerd tot het grootste en meeste spectaculaire eet- en horecatrefpunt van Amsterdam.

De World of Food is een overdekte food-markt waar wereldkoks uit Amsterdam Zuidoost culinaire specialiteiten aanbieden. Het is een overdekte ontmoetingsplek, multicultureel met een groot aanbod aan eten en drinken; verse producten in marktachtige kraampjes en catering. Er zijn ook  restaurants en er vinden evenementen plaats. Al tijdens de opening verzorgden dertig lokale ondernemers hun lekkerste gerechten.

Eten en drinken horen bij Zuidoost. Activiteiten en festiviteiten in het multiculturele stadsdeel gaan vaak gepaard met lekker eten en drinken. Dat maakt ook dat de cateringbranche zo sterk in Zuidoost is vertegenwoordigd. Met de World of Food wil stadsdeel Zuidoost het verborgen culinaire talent van het stadsdeel zichtbaar maken. Binnen het World of Food worden ook een groot aantal leer/werk trajecten aangeboden, uiteenlopend van cultureel tot beroepsmatig. World of Food helpt daarmee startende en/of kleine culinaire ondernemers en tegelijkertijd is het een trekker voor bewoners van binnen én buiten het stadsdeel.

De uiteindelijke World of Food bestaat uit ruim 3.000 m2 horeca. Naast de markthal van 1.500 m2 komt er onder andere een McDrive, een studentencafé en een groot zonneterras. Een deel van de garage blijft in functie voor parkeren. In het dak van de garage worden gaten gezaagd om extra hoogte in de hal te maken.

Bij de bouw wordt dankbaar gebruik gemaakt van materialen die vrij kwamen uit eerder gesloopte parkeergarages. Materiaal met ervaring wordt ingezet om van de ooit verloederde parkeergarage een plek te maken waar de Bijlmer trots op kan zijn.

World of Food staat direct naast de reeds door Plegt-Vos gerealiseerde 700 studentenwoningen van de Spinozacampus. Dit jaar start ook de verdere uitbereiding van de Spinozacampus met nog eens 552 studentenwoningen

Tags

Bestaande bouw Transformatie Projecten Visie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!