Startschot bouw 180 studentenkamers in gemeentekantoor

Startschot bouw 180 studentenkamers in gemeentekantoor

Vrijdagmiddag 17 april heeft wethouder Wonen Paulus Jansen van de gemeente Utrecht samen met twee studenten het startschot gegeven voor de verbouwing tot studentenhuisvesting van het voormalige gemeentekantoor aan Ravellaan 96 in Utrecht.

Voor een periode van tien jaar zal jongerenhuisvester Socius 180 jongeren en studenten in de kantoortoren huisvesten. Socius heeft het project gedoopt tot De Ravel. Met de herbestemming van De Ravel is de gemeente Utrecht - eigenaar van het gebouw - de eerste studentenstad in Nederland die actief eigen vastgoed inzet om de kamernood onder jongeren en studenten aan te pakken.

Kamers en meer

Naast kamers voor studenten en jongeren krijgt De Ravel een multifunctioneel restaurant met een ontmoetingsfunctie voor de hele buurt. Er is ook een ruimte te huur voor trainingen, workshops of bijvoorbeeld yoga. Tevens komen er werkplekken voor startende ondernemers en kunstenaars en in de kelder komen oefenruimtes voor bandjes.

Bijzondere financiering

Toekomstige bewoners worden in de gelegenheid gesteld om hun huur twee jaar vooruit te betalen. In ruil daarvoor wonen ze twee maanden gratis en wordt de jaarlijkse huurverhoging niet doorgevoerd. Daarnaast zijn vooruitbetalers ook zeker van een kamer. Voor investeerders die geen kamer nodig hebben, geeft Socius obligaties uit.

Tags

Bestaande bouw Studentenhuisvesting Transformatie Projecten Onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!