The Student Hotel

The Student Hotel

PlaatsGroningen
Periode2016
Aan het Boterdiep in Groningen kan niemand om The Student Hotel heen: een omvangrijk gebouw van ongeveer 14.000 m² met 365 kamers, een espressobar, restaurant, studie- en vergaderruimtes, fitnesszaal, wasserette, ondergrondse fietsenstalling en een openbare binnentuin.

Wat is een universiteitsstad zonder The Student Hotel? Het reflecteert de jonge en bruisende sfeer van het studentenleven. De inrichting is een combinatie van design en comfort, wat in Groningen niet veel voorkomt. Plegt-Vos realiseerde het ontwerp van AAS Architecten in precies een jaar.

Om een groot gebouw als dit in precies één jaar te kunnen realiseren, is een zeer zorgvuldige planning noodzakelijk. Alles wat op de bouw gebeurt, is eerst meerdere malen besproken. Plegt-Vos zorgde ervoor dat midden december 2015 het hoogste punt bereikt was en de onderste vier verdiepingen waren toen ook meteen wind- en waterdicht. We hadden namelijk de aluminium kozijnen inclusief ruiten al meteen in onze fabriek in de hsb-elementen laten zetten. Zo wisten we zeker dat we in alle weersomstandigheden altijd met een groot deel van de afbouw aan de gang konden.

In feite werkte men in de ruwbouw omhoog met een cyclus van één verdieping per veertien dagen en zelfs tien dagen voor de hoogste etages met minder oppervlakte. Slimmigheid was om vóór er weer een vloer werd gelegd, de metalstud-binnenwanden, kozijnen en dergelijken voor de betreffende etage vast naar binnen te hijsen. Zo kon het gewoon meteen worden opgebouwd.

Dankzij de slimme aanpak konden we in hetzelfde tempo de afbouw doen: twee weken voor een verdieping, inclusief de inrichting, dus met bedden, sanitair, bureau, televisie, etc. Want ook dat viel onder de verantwoordelijkheid van Plegt-Vos. The Student Hotel hoefde echt alleen de sleutels op te halen en ze konden meteen beginnen.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!