Transformatie Gerardus Majellaschool Utrecht

Transformatie Gerardus Majellaschool Utrecht

In dit voormalige schoolgebouw zijn 6 unieke woningen gerealiseerd.

In dit voormalige schoolgebouw zijn totaal 6 unieke woningen gerealiseerd. Bij het ombouwen van de school is het oorspronkelijke karakter gehandhaafd; essentieel bij het ombouwen van monumentale panden. Daarbij heeft iedere woning heeft een eigen indeling gekregen naar de wensen van de bewoners. Op deze manier zijn 6 unieke woningen ontstaan met een monumentaal en bijzonder karakter.

Bij het inpassen van de appartementen is uitgegaan van de oude plattegrond. De gangen en lokalen zijn dan ook nog herkenbaar. Op de begane grond is de oude gang nog vrijwel geheel aanwezig inclusief de toiletjes die nu voor de installaties worden gebruikt. Aan deze gang liggen de voordeuren van de woningen.

Een appartement bestaat uit twee boven elkaar gelegen lokalen, begane grond en eerste verdieping en de zolder die daar boven ligt. Het monumentale trappenhuis op de hoek waaraan de school zijn herkenbaarheid ontleent (“kasteel” school) is één woning. De oude hoofdtrap vormt het hart van deze woning. Het andere trappenhuis is, in zijn oorspronkelijke staat, integraal onderdeel van de achterste woning.

Structuur en detaillering van het gebouw zijn in nauwe samenspraak met de afdeling monumenten en de bouwhistorici van de gemeente Utrecht in stand gehouden. Het glas-in-lood is bewaard gebleven en waar mogelijk hersteld. De houten kozijnen zijn voorzien van gelijkvormige nieuwe houten ramen met isolatieglas.

De voormalige school heeft de status van gemeentelijk monument.

Tags

Transformatie Renovatie Projecten Restauratie Appartementen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!