Transformatie kantoorpand Portaal

Transformatie kantoorpand Portaal

PlaatsAmersfoort
OpdrachtgeverWoonstichting Portaal
Periode2017
Aan de Hooglandseweg-Noord te Amersfoort zal vanaf December 2017 het kantoorpand van woonstichting Portaal worden getransformeerd tot een appartementencomplex. In totaal wordt het complex voorzien van 22 sociale-huurappartementen.

Aan de rand van de binnenstad in Amersfoort zal het kantoorpand van Portaal worden getransformeerd naar een prachtig appartementencomplex. In de appartementen komen cliënten van Humanitas DMH te wonen. Het zijn mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij krijgen o.a. ondersteuning bij wonen, dagbesteding en vrijetijdsinvulling. Naar verwachting kunnen de cliënten van Humanitas DMH medio 2018 in hun nieuwe woonruimte trekken. 

Circulaire transformatie
De vergunning voor de verbouwing is inmiddels bij de gemeente aangevraagd. Als die procedure tijdig is afgerond, start Plegt-Vos in december 2017 met de transformatie. Het ontwerp is van agNOVA architecten. Tijdens de transformatie willen we zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Deze ‘circulaire transformatie’ gaat verspilling van bruikbaar materiaal tegen en hierdoor dragen we bij aan een beter en gezonder milieu.

Meer huurwoningen
Amersfoort kent momenteel een groot tekort aan sociale huurwoningen. Portaal spant zich in om het aantal huurwoningen de komende jaren uit te breiden, ook met deze transformatie.

De Amersfoortse wethouder van Wonen, Fleur Imming, is verheugd met de ontwikkeling. “Nu de corporaties Portaal en de Alliantie ‘samenwonen’ in één kantoorpand, biedt de voormalige kantoorlocatie van Portaal een prachtige plek om te wonen. Ik ben blij dat hiermee woningen beschikbaar komen voor mensen die via Humanitas DMH heel hard een woning nodig hebben. Dit initiatief sluit goed aan bij alle inzet die in Amersfoort wordt gepleegd om voor verschillende groepen woningzoekenden betaalbare woningen te realiseren.”

 

Tags

Transformatie Appartementen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!