Van betekenis zijn door toekomstbestendige oplossingen

Van betekenis zijn door toekomstbestendige oplossingen

Berri de Jonge van afdeling Klant & Innovatie bij Plegt-Vos vertelt over de visie die al meer dan 10 jaar nagestreefd wordt.

"Wij willen van betekenis zijn door het aanbieden van toekomstbestendige oplossingen. Hiermee geven wij vorm aan het woon-, werk- en leefplezier van mensen. Dit is al meer dan 10 jaar onze visie. Deze visie blijft de kern van alles wat we doen, maar onze omgeving verandert snel. Deze lange termijn visie is waarschijnlijk langer dan die van de huidige opdrachtgevers in de bouw."

“Technologieën zijn voor ons een middel en nooit een doel op zich.”

"De veranderingen in onze omgeving worden grotendeels ingegeven door technologische vernieuwingen. Deze nieuwe technologieën zorgen ervoor dat we anders moeten gaan werken. Dat is voor ons de basis. Daarom ligt de  focus van Klant & Innovatie niet alleen op techniek. Uiteraard volgen we nieuwe technologieën en onderzoeken we nieuwe werkwijzen. Het gaat hierbij juist om bewustwording creëren in onze organisatie. Onze collega’s moeten zien dat het zo werkt. Zodat iedere collega ook bezig kan zijn met de dag van morgen. Daar worden we met zijn allen beter van."

"Waar wij mee bezig zijn is verstand hebben van mensen en wonen en alles wat daarbij hoort. We integreren de kennis en talenten van onze specialisten op financiën, marketing, ontwikkeling, klantcommunicatie, ICT en productie."

"We ontwikkelen daarom businessmodellen die dichter bij de bewoner, huurder of eigenaar komen. Deze businessmodellen ondersteunen we met andere niet-bouw eigen producten en diensten. Daarmee nemen we een andere positie in. Opschuiven in de keten sluiten we niet uit. Dus niet alleen ketensamenwerking, maar écht opschuiven. De nieuwe businessmodellen gaan toegevoegde waarde leveren voor onze klanten en nieuwe klanten. Daarvoor zijn we op zoek naar voorkeursklanten."

"We verzamelen een geschikt netwerk om ons heen waarmee we werken aan die businessmodellen. We positioneren ons in dat netwerk en gaan nieuwe samenwerkingsverbanden aan. Die zijn gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect voor elkaars belangen. Dit betekent ook multidisciplinair samenwerken met partijen buiten de bouw. Wij hebben als doel om voorkeursklant te worden bij onze suppliers."

"Als je wilt veranderen in de richting waar wij mee bezig zijn, dan heb je andere talenten erbij nodig. Ons bedrijf is een verzameling van mensen. Het gaat om het type mensen in je bedrijf. Hoe ontwikkel je die en hoe trek je ze aan?"

"We zoeken daarom mensen die intrinsiek open staan voor veranderingen. Dat is ook nodig als we gaan opschuiven in de keten. Dat is nodig als we op andere manieren gaan werken, met andere en nieuwe technologieën. Hiervoor is een aantrekkelijke werkomgeving nodig, waarin deze talenten zich goed voelen en zich kunnen ontwikkelen."

Lees hier het verhaal van Berri de Jonge in het magazine van de Cobouw

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!