"van stagiair naar vaste werknemer"

"van stagiair naar vaste werknemer"

Mijn naam is Bart Jansen, 21 jaren jong en ik ben op 16 juni 2017 afgestudeerd aan het Alfa collega in Groningen, opleiding bouwkunde niveau 4. Hier heb ik 4 jaar gestudeerd inclusief een geweldige stageperiode bij Plegt-Vos; ik wil deze ervaring graag met jullie delen.

Mijn ervaring: van stagiair naar vaste werknemer.
Op 13 februari 2017 ben ik bij Plegt-Vos Noord gestart als stagiair (assistent uitvoerder) op het project #43 te Loppersum. Na mijn stage kreeg ik de kans van Plegt-Vos om in dienst te komen. Die kans heb ik met open armen aangenomen. Vanaf maandag 19 juni 2017 ben ik dan ook werkzaam bij Plegt-Vos Noord als meewerkend voorman in de woningbouw.


(Links Marcel Brager (uitvoerder) en rechts Bart Jansen) 

Het begin van mijn stageperiode bij Plegt-Vos
Voordat ik bij Plegt-Vos terecht kwam als vaste kracht heb ik een half jaar als stagiaire/assistent uitvoerder gewerkt. In het begin wist ik niet helemaal of dit de juiste keuze was. Al snel sloeg dit om. Ik werd verliefd op de werkwijze en vrijheid die ze mij bij Plegt-Vos gunden.

In het begin was het erg wennen. Ik had nog nooit een grote bouw meegemaakt. Eerder wel eens bij kleinere aannemers stage gelopen. Maar dat was met deze stage niet te vergelijken. Bij Plegt-Vos werden 22 woningen gebouwd in een aantal weken. Toen mijn stage begon waren ze de laatste palen nog aan het boren, 20 weken na die eerste stagedag waren de eerste woningen al opgeleverd. Voor mij was dit dan ook een prachtige stageperiode, waar ik in korte tijd veel ervaring op heb gedaan.

Mijn werkzaamheden bij Plegt-Vos
Mijn werkzaamheden bij Plegt-Vos zijn anders dan die tijdens mijn stage. Tijdens mijn stage was ik assistent uitvoerder en nu ben ik meewerkend voorman. Bij Plegt-Vos kreeg ik ook de kans om mijn KOB-opleiding te volgen. Samen met mijn begeleiders stel ik een ontwikkelplan op die ik half jaarlijks evalueer en zo nodig bijstel. Op termijn wil ik doorgroeien naar voorman en vervolgens uitvoerder.

De stageperiode is vooral om jezelf te ontdekken. Een tip van mij is: probeer zoveel mogelijk werkzaamheden te doen tijdens je stageperiode, zelfs als je het niet leuk vindt. Zo kom je er snel achter waar je interesses liggen.

Blijven hangen na je stage?
Er bestaat een goede kans dat wanneer jij je werkzaamheden boven verwachting uitvoert, er na de stageperiode de mogelijkheid bestaat om te blijven werken voor het bedrijf. Blijven hangen na je stage is een goede kans om jezelf als professional verder te ontwikkelen. Ik heb gekozen voor Plegt-Vos, omdat de werkwijze me bevalt. Doordat ik veel vrijheid heb gekregen, kan ik mijn expertise optimaal inzetten.

Bart Jansen

Meewerkend voorman Plegt-Vos

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!