Weezenhof Nijmegen

Weezenhof Nijmegen

Van label F en E naar label A en B. De lat lag hoog bij het groot onderhoud van de 270 appartementen van woningcorporatie Talis in de Nijmeegse wijk Weezenhof. Dankzij een uitgekiende planning en intensief contact met de bewoners werden de appartementen twee weken voor de deadline opgeleverd. De bewoners konden tijdens de werkzaamheden gewoon blijven wonen.

Bekijk de TimeLapse film van de renovatie van de Weezenhof

Het project in het kort:

  • Duurzame renovatie van 270 appartementen in de Weezenhof in Nijmegen
  • 90 van de 270 appartementen gingen van energielabel F naar A
  • 180 appartementen van F naar B
  • Bewoners bleven wonen tijdens de werkzaamheden
  • Volledige vervanging van de buitenschil, inclusief isolatiepakket
  • Binnenrenovatie  o.a door nieuwe keukens en installaties
  • Sterke verbetering van het woonmilieu in de woningen door betere isolatie en ventilatie
  • Lagere energielasten voor de bewoners
  • Verbeterde brandveiligheid
  • Nieuwe frisse uitstraling voor het gehele complex
  • Oplevering twee weken eerder dan de deadline door een uitgekiende planning en intensief bewonerscontact

Bewonerscommunicatie

De bewoners zijn nauw betrokken geweest bij de plannen. In een groot aantal sessies met de bewoners was de vraag steeds: “hoe zien jullie het groot onderhoud, welke kwaliteiten wens je en waar zie je problemen?” De bewoners mochten zich over alles uitspreken. Zo bleek bijvoorbeeld dat de oude schuifpui te zwaar liep voor de vele wat oudere bewoners. Hier is rekening mee gehouden door een nieuwe, zeer soepel lopende, schuifpui te plaatsen.  

Buitenschil

De gehele buitenschil, inclusief kozijnen, van alle 270 appartementen is vervangen. Alle asbesthoudende bouwmateriaal is verwijderd volgens de wettelijke eisen verwijderd zodat er geen gevaar meer is voor de gezondheid van de bewoners. De aluminium kozijnen werden vervangen door aluminium kozijnen met isolerende beglazing HR++ en isolerende panelen. Alle metalen galerijhekwerken zijn vervangen door aluminium hekwerken. De betonnen geveldelen zijn deels ingepakt en geschilderd. Het dak is volledig vervangen.

Binnen in het gebouw

Keukens en groepenkasten zijn vervangen en het collectief verwarmingssysteem is vervangen door een energiezuinige HR-combiketel per woning. Daardoor kwam er in elke woning een nieuwe koud en warm waterleidingen naar de doucheruimte.

Planning

Door de zeer uitgekiende planning was de oplevering 2 weken voor de deadline. De werkzaamheden werden per dag tot op de minuut doorgerekend en ingedeeld. Dat de bewoners bleven wonen was hierbij een extra uitdaging. Dankzij het nauwe contact met de bewoners in zowel de voorbereiding als de uitvoering wisten de bewoners echter precies wat er ging gebeuren. Hierdoor konden de werkzaamheden soepel worden uitgevoerd.    

Bekijk hier her artikel over de Weezenhof in het vakblad Corporatiebouw

Tags

Bestaande bouw Renovatie Projecten Appartementen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!