World of Food in Amsterdam casco opgeleverd

World of Food in Amsterdam casco opgeleverd

De World of Food, een overdekte foodmarkt in een voormalige Bijlmer parkeergarage, is casco opgeleverd.

Plegt-Vos heeft deze verpauperde parkeergarage geschikt gemaakt voor 35 horeca-ondernemers die nu volop aan de slag zijn om hier eind mei een uniek Amsterdams trefpunt van te maken. Het afvoerputje van een ooit verguisde wijk zal dan zijn omgetoverd in een culinaire hotspot, waar alle smaken van de Bijlmer geproefd kunnen worden.

Lees hier meer over World of Food

De uiteindelijke World of Food bestaat uit ruim 3.000 m2 horeca. Naast de markthal van 1.500 m2 is er onder andere een McDonalds, een studentencafé en een groot zonneterras. Een deel van de garage is intact gebleven voor parkeren.

Bij de bouw is dankbaar gebruik gemaakt van materialen die vrij kwamen uit eerder gesloopte parkeergarages. Materiaal met ervaring is ingezet om een plek te creëren waar de Bijlmer trots op kan zijn.

World of Food staat direct naast de reeds door Plegt-Vos gerealiseerde 700 studentenwoningen van de Spinozacampus. Op 1 mei 2015 zijn ook de eerste 111 van in totaal 550 extra studentenwoningen op de Spinozacampus opgeleverd. De campus zal bij de start van het nieuwe schooljaar daarmee in totaal ruim 1.700 studenten huisvesten.

Tags

Bestaande bouw Transformatie Projecten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het interessant om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen bij Plegt-Vos die betrekking hebben op jouw interessegebieden? Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en wij zorgen voor de rest!