Carrière

Het was maandagochtend 1 mei 1989 toen Edwin zijn eerste werkdag begon bij het toenmalige aannemersbedrijf Gebr. Plegt B.V. Hij trad in dienst als Werkvoorbereider Woningbouw. Edwin: "Als Werkvoorbereider ondersteunde ik verkopers met het maken van verkooptekeningen en koperscontracttekeningen, ik legde contacten met de makelaars en verzorgde bouwaanvragen." Al snel werden zijn taken uitgebreid met technische werkvoorbereiding. Zoals het maken van calculaties en werktekeningen, en het bestellen van materialen. Door de jaren heen vervulde Edwin de rollen van Werkvoorbereider, Hoofd Bedrijfsbureau, Projectmanager en Engineer.

Afbeelding

Wij-gevoel

Sinds vijf jaar werkt Edwin als Engineer op de afdeling Klant & Innovatie: "Ik ben in deze rol terechtgekomen in 2013, nadat in mei van dat jaar Plegt-Vos Wonen ophield te bestaan. Op de nieuwe afdeling Klant & Innovatie ontwikkel ik tegenwoordig woningbouwconcepten, onderzoek ik innovaties en deel ik kennis breed in de organisatie." Het valt Edwin op dat er steeds meer samenwerkingen tussen de vestigingen plaatsvinden. "Het is mooi om te zien dat het wij-gevoel alsmaar blijft groeien", lacht hij.

Afbeelding

Toekomstbestendig

Edwin ziet zijn rol continu veranderen: "Zoals ook de wereld om ons heen als een razende verandert. Onze afdeling is constant bezig om het bedrijf toekomstbestendig te maken en houden. Dit maakt mijn werk erg leuk en uitdagend. Ik zie ook steeds meer jonge mensen binnenkomen en vind het geweldig om mijn kennis en ervaring met hen te delen. En minstens zo belangrijk: ik vind het heel fijn dat ik ook van hen kan leren."

Afbeelding

Verandering

Of het saai is om zolang voor dezelfde werkgever te werken? "Nee hoor", gaat Edwin verder. "Ik was erbij toen de eerste computer aangesloten werd, ik heb verschillende functies vervuld en ik heb met heel veel verschillende collega’s samengewerkt. Ook is sinds twee jaar bij ons de ‘bouwvak’ afgeschaft. Wij kunnen nu binnen een periode van zes weken, gerelateerd aan de schoolvakantie, zelf kiezen wanneer wij vakantie willen vieren."

Afbeelding

Werkplezier

Eén ding is er door de jaren heen helemaal niet veranderd. En dat is volgens Edwin het gevoel dat je bij een familiebedrijf werkt: "Het familiegevoel is voor mij misschien wel de belangrijkste reden dat ik hier nog steeds werk. Ik kan hier altijd lekker mezelf zijn. Dat betekent voor mij dat de deuren altijd openstaan. Dat ik iedere dag mag samenwerken met fijne collega’s. Dat iedereen een eigen mening mag hebben waar rekening mee wordt gehouden en dat we respectvol met elkaar omgaan. Ik ga al bijna 30 jaar iedere dag met plezier naar mijn werk. Volgens mij hebben mijn collega’s mij nog nooit chagrijnig gezien.”

Afbeelding