Verbinding zoeken

Sinds een halfjaar is Arjan verantwoordelijk voor alle gebeurtenissen die plaatsvinden binnen de hekken op een bouwplaats. Als uitvoerder neemt hij dagelijks veel beslissingen over van alles en nog wat. Van materiaalinkoop en logistiek tot budgetten en het efficiënt inzetten van collega’s. Zijn hart ligt misschien wel het meest bij dat laatste. De fanatieke voetballerliefhebber volgt FC Twente op de voet en weet als geen ander hoe belangrijk een goede samenwerking is. Arjan: “Teamwork is echt het mooiste werk dat er is! Samen toewerken naar hetzelfde doel werkt absoluut verbindend.”

Afbeelding

Respect!

Arjan: “Het leukste vind ik dat een team uit verschillende persoonlijkheden bestaat. Je hebt de joker, de brompot, de optimist, de criticus, de teamplayer en er loopt er áltijd wel eentje rond met een ochtendhumeur. Deze mensen zie je op het veld, maar ook op de bouwplaats. Het is zó belangrijk dat je altijd jezelf kunt zijn in een team. Daarom vormt respect voor elkaar voor mij de basis. Ik zal altijd iedereen respecteren, en vraag dat ook van mijn team. Maar juist omdat we een team zijn en hetzelfde doel nastreven, doen we allemaal ook wel eens water bij de wijn. Wie positief kritisch is, is in staat om dingen te verbeteren. Ik voel me soms net een coach of leraar. Soms streng, maar we nemen ook de tijd voor geintjes en een bakkie. Zo halen we allemaal plezier uit ons werk.”

Afbeelding

‘Informatie brengen en halen’

Volgens collega’s heeft Arjan zijn rol het afgelopen jaar snel eigen gemaakt en lijkt het of hij al veel langer bij ons werkt. Hoe komt dat toch? Arjan: “Tijdens de introductiedag merkte ik al snel dat iedereen heel open is, dat is echt kenmerkend voor Plegt-Vos. Omdat iedereen zijn of haar mening openlijk durft te geven en aandachtig naar elkaar luistert, komen we samen tot nieuwe inzichten. Zo neem je inzichten van anderen mee in je eigen werk.” Arjan typeert Plegt-Vos als een stabiele organisatie waarin jonge en oudere collega’s veel van elkaar leren. Arjan: “Collega Jos zegt altijd zo mooi ‘het is informatie brengen en halen’. Als ik vragen heb, stap ik dus altijd op een collega af. Andersom geldt dat ook zo. Samen zoeken we dan uit hoe we processen het beste kunnen oppakken.”

Afbeelding

Experts en millennials

Plegt-Vos investeert al volop in het delen van kennis en ervaring tussen jongere en oudere collega’s. Arjan draagt daar graag aan bij. “Ook los van mijn rol als uitvoerder wil ik de organisatie verder helpen groeien. Bijvoorbeeld door jongeren enthousiast te maken om bij ons te komen werken. Ha! Daar komt de coach in mij toch weer naar boven”, lacht Arjan. “Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Jonge mensen groeien op met techniek en kunnen zich geen leven zonder internet en automatisering voorstellen. Deze gasten kunnen wij dus goed gebruiken. Ze kunnen mij en andere oudere collega’s verder helpen met hun frisse kijk. En als wij op onze beurt kennis en ervaringen delen met jongeren, zorgen we samen voor een stevige fundering van hun carrière. Dat noem ik nog eens een win-winsitatie!”

Afbeelding