Dubbelrol blijkt goede combinatie

Renske Wiggers had altijd al een fascinatie voor bouwen. Na haar studie bouwkunde vervulde ze verschillende rollen in de bouwwereld. Van architect tot manager vastgoedontwikkeling en leidinggevende van het verkoopteam. Die laatste twee combineert ze zelfs. En daar profiteert de klant 't meest van!

Afbeelding

Steunpilaar met bijzondere komaf

Erik Oude Hendriksman geeft als bedrijfsleider dagelijkse leiding bij de materieeldienst. Hét logistieke hart van de organisatie. In drie decennia zag hij grote verbeteringen. Bijvoorbeeld de reductie van CO2-uitstoot en fijnstof. Maar sommige dingen veranderden nooit… En daar is Erik blij mee!

Afbeelding

Alles draait om mensen

Bij Plegt-Vos staan mensen centraal. Onze klanten, maar ook onze eigen mensen. Nicole Schutte startte drie jaar geleden als projectorganisator en werkte veel samen met bewoners én collega’s. In haar nieuwe rol als projectmanager draait het weer allemaal om mensen. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Afbeelding

't mooiste werk dat er is

Johan Hofste werkt al ruim 25 jaar bij ons. Hij vervulde 22 jaar de rol van uitvoerder op de bouw en was actief in complexmatige renovaties. Drie jaar geleden maakte hij een grote overstap. Johan verduurzaamt tegenwoordig bestaande woningen. En dat vindt hij ‘het mooiste werk dat er is’.

Afbeelding

Kwetsbaar, respectvol en plezierig

Jim van Dam volgde bijzondere workshops over effectief leidinggeven. Sindsdien doet de bevlogen bedrijfsleider een aantal dingen helemaal anders. En dat pakt voor iedereen goed uit! Niet alleen voor Jim zelf, maar ook voor zijn collega’s, klanten, familie en vrienden.

Afbeelding

Inspiratie uit een andere hoek

Stephan van der Wel is commercieel manager bij Plegt-Vos. De leergierige rasoptimist vindt het leven prachtig en haalt alles eruit wat erin zit. Nieuwe inzichten deelt hij graag met collega’s. En daar heeft de organisatie al veel aan gehad!

Afbeelding

Zelf bepalen hoe je stage eruitziet

Stagelopen bij Plegt-Vos is anders dan bij de meeste bedrijven. Bij ons bepalen studenten namelijk zelf hoe hun stage eruitziet. Kiki Zandhuis loopt stage op de marketing & communicatie-afdeling van Plegt-Vos. Ze vertelt over haar vrijheid en de kansen die ze pakt door zelf het initiatief te nemen.

Afbeelding

Slim bouwen aan de toekomst

Marien Smits werkt nu bijna drie jaar bij Plegt-Vos. Als engineer bouwt hij onder meer volgens het Huisvanu-concept, een nieuwbouwconcept waarbij de beleving van de bewoner centraal staat. In alles wat zij doen, maken Marien en zijn team slimme keuzes en zetten zij hoog in op innovatie.

Afbeelding

Administrateur met ICT-skills

Emiel Haamberg is administrateur bij Plegt-Vos. Hij vervult zijn rol op een unieke manier. Zijn ICT-collega’s noemen hem niet voor niets gekscherend administrator. Emiel doet dingen die je nooit van een standaard administrateur zou verwachten…

Afbeelding

Klant blij met Duitse Gründlichkeit

Als projectmanager vertaalt Dita List de vragen van opdrachtgevers naar techniek. Dat doet ze met veel enthousiasme en precisie. Ze zorgt dat de techniek aansluit op de wensen van de klant, en niet andersom. En als ze soms tóch ‘nee’ moet verkopen, lost ze dat slim op.

Afbeelding

Tim, Hoofd Uitvoerder

“Op een bouwplaats zijn de ideeën van collega’s goud waard. Vooral tijdens de voorbereiding en planning, maar natuurlijk ook tijdens de uitvoering. Samen halen we zo alles uit de kan. Dit vraagt van mijn kant om een stukje people management. Alle neuzen dezelfde kant op, zullen we maar zeggen.”

Afbeelding

Niet boven de mensen, maar ertussen

Elf jaar geleden reed Gerard Peelen bij ons rond op een heftruck en sinds een halfjaar is hij bedrijfsleider van de Houtindustrie in Langeveen. Hij veranderde van een onervaren student in een gewaardeerde people manager. Gerard: “Mijn groei heeft alles te maken met de goede sfeer bij Plegt-Vos.”

Afbeelding

Verrassende start carrière

Met haar diploma bouwkunde op zak werd Milou Kottink overladen met aanbiedingen. Tientallen recruiters, HR-adviseurs en zelfs directeuren benaderden haar persoonlijk voor een vliegende start van haar carrière. Wij zijn heel blij dat Milou uiteindelijk voor ons heeft gekozen. Maar, waarom eigenlijk?

Afbeelding

Wat als je hobby werken is?

Peter van Berkel ging deze zomer met pensioen. Maar écht stoppen? Nee, dat past niet bij hem. Omdat hij het nog steeds zo naar zijn zin heeft bij Plegt-Vos blijft Peter na zijn pensioen ‘gewoon’ bij ons doorwerken. Zo haalt hij energie uit zijn werk én houdt hij tijd over voor andere leuke dingen.

Afbeelding

Rachel, hoofd HRM

"Ik ben al creatief zolang ik me kan herinneren. Dat past ook goed bij mijn huidige baan, waar ik vorige maand alweer 12,5 jaar in dienst was. Samen met twee andere jubilerende collega’s werd ik in het zonnetje gezet met mooie woorden en een grote bos bloemen."

Afbeelding

De grootste glimlach van allemaal

Wim Wolberink werkt al meer dan 30 jaar in de houtindustrie in Langeveen. Zijn collega’s typeren ‘m als een betrokken, directe en vooral enthousiaste collega met de grootste glimlach van heel Plegt-Vos. Wat is toch het geheim achter die grote glimlach?

Afbeelding

30 jaar werkplezier

Edwin Huls (vooraan op de foto) is Engineer bij Plegt-Vos. Volgend jaar werkt hij 30 jaar bij ons. In drie decennia heeft Edwin veel voorbij zien komen: de eerste computer, nieuwe samenwerkingen, andere technieken, noem maar op. Benieuwd hoe hij dat ervaarde? Edwin neemt je mee terug in de tijd.

Afbeelding

Als vrouw de bouw in? Doen!

We hebben een nieuwe timmervrouw! Daar zijn we superblij mee, want op de bouwplaats zie je nog vooral mannen. Veronique Rooseboom is bij Plegt-Vos ‘one of the guys’ en… ze zou niets liever willen! Ze hoopt dat ze andere meiden enthousiast kan maken, want zij weet zéker: dit werk kunnen vrouwen ook.

Afbeelding

Simon, projectmanager

"Elke dag is anders bij Plegt-Vos. Het leukste vind ik het optuigen van een project, samen met collega’s, de opdrachtgever, architect, constructeurs, adviseurs en de gemeente. Ik vond het vroeger al mooi om samen te bouwen. Niet gek, want ik ben opgegroeid op een bouwplaats."

Afbeelding

Het grootste hart van Plegt-Vos

Anja Wargers werkt al 37 jaar bij Plegt-Vos als directiesecretaresse. Deze alleskunner heeft misschien wel het grootste hart van heel Plegt-Vos. Haar deur staat altijd open voor wie zijn hart wil luchten of even gezellig wil kletsen. En ondertussen houdt ze alle ballen hoog. Hoe doet zij dat toch?

Afbeelding

Samen bouwen aan vertrouwen

Jorien Breukers bleef na haar stage plakken bij ons. In 2016 startte ze als Medewerker Backoffice op de afdeling Verkoop. Inmiddels is ze alweer een tijdje werkzaam als Kopersbegeleider. De nuchtere Twentse heeft veel inlevingsvermogen en stelt de wensen van toekomstige bewoners altijd centraal.

Afbeelding

Anders kijken, denken en doen

Berri de Jonge kijkt anders dan de meeste mensen. Dat is altijd al zo geweest. Omdat we bij Plegt-Vos vanuit talenten werken, zit hij als innovatiemanager dus helemaal op z’n plek bij ons. Blijkbaar zit de creativiteit in de genen, want Berri’s 3-jarig zoontje Ties is ook al bijzonder vindingrijk…

Afbeelding

Gerben, trainee

“Af en toe out-of-the-boxdenken gaat voor mij hand in hand met werkplezier en ontwikkeling. Want als ik lekker in mijn vel zit door de vrijheid in mijn werk, doe ik mijn werk ook beter.”

Afbeelding

Veranderproces Houtindustrie

Hij is dol op machines, techniek en de geur van hout... Richard Ribberink werkt dus niet voor niets al dertien jaar als Machinaal Houtbewerker in onze Houtindustrie. Richard en zijn team zijn de hele dag on the move en hebben een neus voor innovatie.

Afbeelding

Een leven lang leren

Maak kennis met onze ambitieuze timmertrainee Bart Haverkamp! Volgens zijn begeleider Henk-Jan Pops is Bart hét schoolvoorbeeld van de ideale trainee. En wat extra leuk is? Bart leert niet alleen van Henk-Jan, Henk-Jan leert op zijn beurt ook veel van Bart. Samen staan we nog sterker bij Plegt-Vos.

Afbeelding