Dubbelrol blijkt goede combinatie

Renske Wiggers had altijd al een fascinatie voor bouwen. Na haar studie bouwkunde vervulde ze verschillende rollen in de bouwwereld. Van architect tot manager vastgoedontwikkeling en leidinggevende van het verkoopteam. Die laatste twee combineert ze zelfs. En daar profiteert de klant 't meest van!

Afbeelding

Steunpilaar met bijzondere komaf

Erik Oude Hendriksman geeft als bedrijfsleider dagelijkse leiding bij de materieeldienst. Hét logistieke hart van de organisatie. In drie decennia zag hij grote verbeteringen. Bijvoorbeeld de reductie van CO2-uitstoot en fijnstof. Maar sommige dingen veranderden nooit… En daar is Erik blij mee!

Afbeelding

Alles draait om mensen

Bij Plegt-Vos staan mensen centraal. Onze klanten, maar ook onze eigen mensen. Nicole Schutte startte drie jaar geleden als projectorganisator en werkte veel samen met bewoners én collega’s. In haar nieuwe rol als projectmanager draait het weer allemaal om mensen. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Afbeelding

't mooiste werk dat er is

Johan Hofste werkt al ruim 25 jaar bij ons. Hij vervulde 22 jaar de rol van uitvoerder op de bouw en was actief in complexmatige renovaties. Drie jaar geleden maakte hij een grote overstap. Johan verduurzaamt tegenwoordig bestaande woningen. En dat vindt hij ‘het mooiste werk dat er is’.

Afbeelding

Tim, Hoofd Uitvoerder

“Op een bouwplaats zijn de ideeën van collega’s goud waard. Vooral tijdens de voorbereiding en planning, maar natuurlijk ook tijdens de uitvoering. Samen halen we zo alles uit de kan. Dit vraagt van mijn kant om een stukje people management. Alle neuzen dezelfde kant op, zullen we maar zeggen.”

Afbeelding

Niet boven de mensen, maar ertussen

Elf jaar geleden reed Gerard Peelen bij ons rond op een heftruck en sinds een halfjaar is hij bedrijfsleider van de Houtindustrie in Langeveen. Hij veranderde van een onervaren student in een gewaardeerde people manager. Gerard: “Mijn groei heeft alles te maken met de goede sfeer bij Plegt-Vos.”

Afbeelding

Verrassende start carrière

Met haar diploma bouwkunde op zak werd Milou Kottink overladen met aanbiedingen. Tientallen recruiters, HR-adviseurs en zelfs directeuren benaderden haar persoonlijk voor een vliegende start van haar carrière. Wij zijn heel blij dat Milou uiteindelijk voor ons heeft gekozen. Maar, waarom eigenlijk?

Afbeelding

Wat als je hobby werken is?

Peter van Berkel ging deze zomer met pensioen. Maar écht stoppen? Nee, dat past niet bij hem. Omdat hij het nog steeds zo naar zijn zin heeft bij Plegt-Vos blijft Peter na zijn pensioen ‘gewoon’ bij ons doorwerken. Zo haalt hij energie uit zijn werk én houdt hij tijd over voor andere leuke dingen.

Afbeelding

Rachel, hoofd HRM

"Ik ben al creatief zolang ik me kan herinneren. Dat past ook goed bij mijn huidige baan, waar ik vorige maand alweer 12,5 jaar in dienst was. Samen met twee andere jubilerende collega’s werd ik in het zonnetje gezet met mooie woorden en een grote bos bloemen."

Afbeelding

De grootste glimlach van allemaal

Wim Wolberink werkt al meer dan 30 jaar in de houtindustrie in Langeveen. Zijn collega’s typeren ‘m als een betrokken, directe en vooral enthousiaste collega met de grootste glimlach van heel Plegt-Vos. Wat is toch het geheim achter die grote glimlach?

Afbeelding

Deborah, projectmanager

"Ik heb altijd al iets gehad met dingen maken, van idee tot uitvoering. Het leukste aan het werk van projectmanager is de diversiteit. De ene dag ben ik bezig met een woningbouwproject, de volgende dag denk ik mee hoe we een aanbesteding voor een zorginstelling het beste kunnen aanpakken."

Afbeelding

30 jaar werkplezier

Edwin Huls (vooraan op de foto) is Engineer bij Plegt-Vos. Volgend jaar werkt hij 30 jaar bij ons. In drie decennia heeft Edwin veel voorbij zien komen: de eerste computer, nieuwe samenwerkingen, andere technieken, noem maar op. Benieuwd hoe hij dat ervaarde? Edwin neemt je mee terug in de tijd.

Afbeelding

Floor staat haar mannetje

Floor Wijnbergen studeert bouwkunde en loopt stage bij Plegt-Vos. Zij staat haar mannetje op kantoor én op de bouwplaats. De combinatie binnen-buiten bevalt Floor heel goed, want hoe cool is het om van dichtbij te zien hoe je tekeningen tot leven komen!

Afbeelding

Simon, projectmanager

"Elke dag is anders bij Plegt-Vos. Het leukste vind ik het optuigen van een project, samen met collega’s, de opdrachtgever, architect, constructeurs, adviseurs en de gemeente. Ik vond het vroeger al mooi om samen te bouwen. Niet gek, want ik ben opgegroeid op een bouwplaats."

Afbeelding

Samen bouwen aan vertrouwen

Jorien Breukers bleef na haar stage plakken bij ons. In 2016 startte ze als Medewerker Backoffice op de afdeling Verkoop. Inmiddels is ze alweer een tijdje werkzaam als Kopersbegeleider. De nuchtere Twentse heeft veel inlevingsvermogen en stelt de wensen van toekomstige bewoners altijd centraal.

Afbeelding

Gerben, trainee

“Af en toe out-of-the-boxdenken gaat voor mij hand in hand met werkplezier en ontwikkeling. Want als ik lekker in mijn vel zit door de vrijheid in mijn werk, doe ik mijn werk ook beter.”

Afbeelding

Veranderproces Houtindustrie

Hij is dol op machines, techniek en de geur van hout... Richard Ribberink werkt dus niet voor niets al dertien jaar als Machinaal Houtbewerker in onze Houtindustrie. Richard en zijn team zijn de hele dag on the move en hebben een neus voor innovatie.

Afbeelding

Een leven lang leren

Maak kennis met onze ambitieuze timmertrainee Bart Haverkamp! Volgens zijn begeleider Henk-Jan Pops is Bart hét schoolvoorbeeld van de ideale trainee. En wat extra leuk is? Bart leert niet alleen van Henk-Jan, Henk-Jan leert op zijn beurt ook veel van Bart. Samen staan we nog sterker bij Plegt-Vos.

Afbeelding

Ronald, bouwkosten-deskundige

"Als klein jochie bouwde ik al speelhuizen. En ook vandaag hou ik nog steeds van nieuwe dingen maken. Ik vind het een uitdaging om vorm te geven aan de wensen van opdrachtgevers en eindgebruikers. En om ons tegelijkertijd te houden aan de afspraken over de locatie, de omgeving en het budget."

Afbeelding