Plegt-Vos gaat met appartementen op herhaling. Voor gestapelde bouw is een vaste structuur met flexibele elementen samengesteld, inclusief bijbehorende LEAN-planning voor de bouw. Vanuit deze elementenbibliotheek kan snel en flexibel een appartementencomplex worden ontworpen en gebouwd. De buitenschil kan daarbij vrij variëren. Door op deze manier te werken neemt de ontwikkelsnelheid enorm toe, wordt 10 tot 12% bespaard op de stichtingskosten en rendementen kunnen oplopen tot 12% (IRR).

Elementenbibliotheek voor efficiëntie

We hebben de neiging bij elk bouwproject opnieuw te beginnen. Telkens weer buigt de architect zich over de plattegronden. Het gros van de appartementen is echter nagenoeg identiek aan elkaar. Daarom heeft Plegt-Vos samen met haar vaste partners een elementenbibliotheek samengesteld waarmee snel en efficiënt de meest gangbare appartementencomplexen kunnen worden ontworpen. Ook het bouwproces zelf is met de vaste partners afgestemd en vervat in een LEAN-planning. Op die manier wordt er niet alleen vooraf, maar ook tijdens de bouw snel en efficiënt gewerkt.

Sneller, beter en goedkoper

De conceptuele aanpak scheelt enorm in tijd, ontwikkel- en faalkosten. De binnenkant en alle bijbehorende processen zijn immers maximaal geoptimaliseerd. De buitenkant kan afhankelijk van het budget telkens weer anders zijn. Ook alles rondom de bouw en ontwikkeling wordt binnen het concept geregeld. Denk bijvoorbeeld aan: omgevingsvergunning, aansluitkosten, architect, constructeur, promotie, huurdersbegeleiding, realisatie en de geschikte locatie. Met een passend onderhoudscontract garandeert Plegt-Vos bovendien de kosten en kwaliteit van het onderhoud.

In de praktijk

Wij bouwen appartementen conceptueel en dat is best bijzonder. Fantastisch dat Arthur van Neerijnen van Lunee Vastgoed óók zo enthousiast is.

Meer weten?
Dita List
Projectmanager
+31622602802