Inboedel

Dat Wim populair is, bleek ook uit het Facebookbericht waarin wij hem twee maanden geleden feliciteerden met zijn 30-jarige jubileum. Wim ontving meer dan 260 felicitaties, vooral van veel (ex-)collega’s. Zelf heeft hij geen Facebook, maar zijn zoon wel. Via hem zag Wim alle reacties: “Ik was onder de indruk van zoveel felicitaties. Echt heel leuk! Zoveel jaar bij Plegt-Vos bevalt ook nog steeds zo goed. Ik heb hier nog nooit problemen gehad. Dan ga je niet gauw weg. Op een gegeven moment hoor je gewoon bij de inboedel.” Wim is niet de enige die al een behoorlijke tijd bij Plegt-Vos werkt. “Harry werkt hier al bijna 45 jaar, Martin 40 jaar en anderen 25 jaar. We kennen elkaar al zo lang, dat we door de tijd heen vrienden zijn geworden. Je moet elkaar kunnen vertrouwen en elkaar ook helpen als er nood is. En dat gebeurt ook”, vertelt Wim.

Afbeelding

Luchtankers

Door de jaren heen is er niet veel veranderd wat betreft de sfeer op de werkvloer. Het is een combinatie van goed werk en lachen met elkaar vertelt Wim. Er worden veel grappen gemaakt, ook door hem. Wim: “Mijn beste grap was dat ik ooit een leerling op pad stuurde om iets op te halen wat niet bestond. Ik werkte toen nog op de bouw en mijn collega’s en ik stuurden hem naar de winkel voor ‘luchtankers’. Een typisch stagiairegrapje. Hij kwam met niks terug… lachen dat we deden!” Wat wel veranderd is volgens Wim is dat er efficiënter wordt gewerkt. De werkplekken voor iedere collega zijn optimaal ingericht naar eigen inzicht om afstanden zo kort mogelijk te houden. Wim: “Echt vergelijken van vroeger en nu kun je niet. Toen was het iets gemoedelijker en nu is het tijdsschema meer aanwezig. Maar we komen goed uit qua tijd.”

Afbeelding

Oplossingen

Net als thuis denkt Wim niet in problemen maar in oplossingen. Hij is bijna altijd positief. Wim: “Tuurlijk ben ik wel eens een keer chagrijnig. Als ik op iets moet wachten en het klopt niet bijvoorbeeld. Maar dan ga ik naar de werkvoorbereider die er verantwoordelijk voor is en zoeken we samen naar een oplossing. Te lang in een conflict blijven hangen werkt alleen maar negatief. Maar je moet er ook van leren zodat je niet structureel dezelfde fout maakt.” Wim kwam bij Plegt-Vos binnen als montagemedewerker en vervulde daarna verschillende functies. “Nu maak ik veel dakkapellen. Dat vind ik écht het mooiste werk wat er is. Als je binnen Plegt-Vos van werkzaamheden wil wisselen, is daar alle ruimte voor. Als je ervoor openstaat, wordt er met je meegedacht.” Wisselen van bedrijf wil Wim niet. “Ik hoop het bij Plegt-Vos vol te maken tot mijn pensioen. En als het blijft gaan zoals nu, denk ik dat dat wel lukt.”

Afbeelding