Timmerman in hart en nieren

Als klein jochie wist Niek al dat hij het timmervak in wilde. Gaf ‘m een hamer, wat spijkers en een stuk hout en hij maakte er wel wat van. Niek: “Het zit vast in de genen, want allebei mijn opa’s waren doeners. De één werkte als modelmaker en de ander als schilder. Voor mij was het dus een logische stap om ook te kiezen voor een creatief beroep.” Zo gezegd, zo gedaan. Niek meldde zich aan voor een bouwopleiding en leerde dankzij zijn stages en goede begeleiding ontzettend veel in korte tijd. Inmiddels werkt hij alweer vier jaar met veel plezier bij ons. Niek: “Bij Plegt-Vos wordt uitgegaan van talenten, een mooie plek dus om mijn ambities waar te maken! Bovendien is mijn werk heel afwisselend en krijg ik veel vrijheid.”

Afbeelding

Teamwork + heldere communicatie = tevreden bewoners

Niek zit in het kernteam beheer & onderhoud en heeft het daar goed naar zijn zin: “Renoveren is écht mijn ding. Het mooie van een renovatie is dat ik iedere dag iets anders doe, maar wel áltijd met dezelfde mensen samenwerk. We weten precies wat we aan elkaar hebben. Dat is zo fijn!” Werken in een team gaat Niek bijzonder goed af. Hij is namelijk niet alleen technisch, maar ook communicatief sterk onderlegd. Niek heeft als timmerman veel contact met uitvoerders, voormannen, onderaannemers en bewoners: “Om goede resultaten te behalen is teamwork met collega’s en heldere communicatie met bewoners cruciaal. Ik heb in de praktijk ondervonden hóe belangrijk het is om verwachtingen goed te managen. Als bewoners precies weten wat er verandert aan hun woning en op welk moment, zorgen we er samen voor dat de klant en eindklant blij zijn en niemand voor verrassingen komt te staan. En dat werkt twee kanten uit: tevreden bewoners geven mij namelijk superveel energie!”

Afbeelding

Initiatief nemen wordt beloond bij Plegt-Vos

Het fijnste vindt Niek dat hij de vrijheid krijgt om zelf invulling te geven aan zijn rol. Er wordt niet continu op zijn vingers gekeken. Integendeel, hij krijgt juist veel verantwoordelijkheid en de ruimte om zelf zijn werk in te delen. De harde werker doet bijvoorbeeld mee met het ontwikkeltraject ‘Van timmerman naar voorman’. Hierin nam hij zelf het voortouw: “Bij Plegt-Vos wordt er van je verwacht dat je jezelf proactief opstelt. Dat past goed bij mij, want ik stel zowel privé als op m’n werk mijn eigen doelen. Zoals mijn nieuwe auto. Al heb ik daar lang voor moeten sparen hoor”, lacht Niek. “Hetzelfde geldt voor doelen op mijn werk. Met mijn leidinggevende ben ik altijd in gesprek over mijn persoonlijke ontwikkeling. Door onze prettige gesprekken ben ik onlangs gestart met een traject waarin ik doorgroei naar de rol van voorman. Ik vind het gaaf dat de organisatie op deze manier in mij investeert en mij net als andere collega’s naar een hoger niveau wil tillen!”

Afbeelding