Bijdragen aan werkplezier van anderen

De afgelopen veertien jaar heeft Erik niet stilgezeten bij Plegt-Vos. Hij begon als werkvoorbereider en stroomde door naar planvoorbereider. Daarna werd hij projectmanager B&U, met als hoogtepunt de ontwikkeling en bouw van The Student Hotel in Groningen. Ook deed hij onderzoek naar de organisatie zelf, als interne auditor. De laatste drie jaar is Erik bedrijfsleider woningbouw. “Ik heb superveel geleerd in mijn verschillende rollen. Inmiddels weet ik precíes hoe Plegt-Vos in elkaar steekt en wat onze mogelijkheden zijn. Samen met onze ketenpartners kunnen we verrassend veel, soms zelfs meer dan we zelf denken!”, vertelt hij.

Afbeelding

Waarde toevoegen voor de klant

Erik kan zich goed verplaatsen in collega’s, mede omdat hij hun werk ooit zelf heeft gedaan. Hij begeleidt en coacht daarom dus vaak en graag. En altijd met die bekende grote lach van hem. Erik: “Mijn motto is ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. De sfeer in ons team is héél belangrijk voor mij. Ik zie iedereen ‘t liefst met veel plezier zijn of haar werk doen. Door anderen te coachen, hoop ik bij te dragen aan hun werkplezier. Het mooie is dat de klant daar ook blij van wordt. Doordat wij intern onze krachten optimaal bundelen, voegen we waarde toe voor de klant. Ter illustratie: als wij sneller en efficiënter nieuwbouwwoningen realiseren, besparen we tijd en geld. Die ruimte gebruiken we om woningen iets extra’s mee te geven, zoals architectuur aan de buitenzijde of een groter woonoppervlak. Hoe beter wij als team op elkaar zijn ingespeeld, hoe meer wij kunnen voldoen aan de wensen van bewoners.”

Afbeelding

Werkplezier en respect als basis

Naast plezier is respect ook een belangrijk basisprincipe voor Erik. “Ik weet hóe belangrijk het is om respect te hebben voor afspraken met zowel de klant als iedereen die onderdeel is van het bouwproces, en hoeveel baat iedereen heeft bij heldere communicatie en een goede planning. Hoewel ik veel stuur op de lange termijn, zorg ik dat we altijd structureel en punctueel blijven.”

Afbeelding

Er 100% voor gaan

Als Erik ergens voor gaat, dan gaat hij er 100% voor en zorgt hij dat het ook vooral leuk blijft! Zijn liefde voor het motorrijden en zijn muzieksmaak zijn daar goede voorbeelden van. Van kinds af aan is Erik al fan van motorraces en snoeiharde rockmuziek. Hij zag onder andere Iron Maiden, Metallica en Black Sabbath op het podium staan. Toen Erik merkte dat sommige collega’s bij Plegt-Vos zijn muziek wel konden waarderen, regelden ze samen een bijzonder ‘teamuitje’: “Met collega’s ben ik afgelopen juni naar Rammstein geweest in de Kuip. Overdag overlegden we met de klant en ketenpartners over de laatste details van het nieuwbouwproject en ’s avonds stonden we te springen in Rotterdam. Hoe gaaf is dat!”

Afbeelding